MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de mult semeni cu Mark Zuckerberg, Bill Gates sau Barack Obama?

3

Stiai ca poti afla multe lucruri personale despre cineva doar prin limbajul pe care-l foloseste in statusul de pe Facebook?

In cel mai mare studiu de folosire al limbajului si al personalitatii facut vreodata pe Facebook, s-a descoperit ca e posibil sa determini genul unei persoane din limbajul pe care-l foloseste-n status-uri. Five Labs poate face, printr-un algoritm specific, predictii despre personalitatea si chiar varsta unui utilizator. Toate aceste metode de cercetare au fost concretizate intr-un plugin de Facebook, prin care si tu iti poti analiza personalitatea, tot asa cum au fost analizate peste 700 de cuvinte si fraze de la peste 75,000 voluntari. Rata de success a aplicatiei este de 92%.

Un exemplu foarte interesant de rezultat pe care l-au gasit cercetatorii este faptul ca barbatii folosesc posesivul mai mult decat femeile atunci cand vorbesc despre sotia sau iubita lor.

Asadar, fara sa realizezi, dezvalui foarte multe despre tine printr-un simplu status. Informatiile de pe site nu vor putea fi niciodata folosite sau vandute, dar in acelasi timp poate fi derutant pentru tine pentru ca nu stii in ce fel esti vazut de oamenii din online (agentii, oamenii de marketing).

Daca vrei sa stii ce fel de personalitate ai, iti poti analiza si tu postarile cu ajutorul aplicatiei.

1 comentariu

  1. Al meu se aseamana aproape 95% cu al tau 🙂

Comentează