MANAFU*

Abonamente Evensys

Aplicatia de rezervari la restaurante: oportunitate de business?

thefork

In Valencia, am experimentat pentru prima data rezervarea la restaurant printr-o aplicatie mobila. Am folosit TheFork, un serviciu disponibil pe web, pe smartphones (iOS si Android), si integrat cu Trip Advisor. Include peste 13.000 de restaurante din Franta, Spania si Elvetia.

Pentru a rezerva o masa, cauti restaurantul (daca il stii deja) sau te lasi inspirat de recomandarile TheFork, alegi ziua, ora, numarul de persoane si oferi cateva date de identificare. In scurt timp, primesti confirmarea rezervarii. Atat.

In plus, poti accesa anumite oferte (multe restaurante oferind discount-uri sau meniuri speciale) si poti castiga Yums, cu fiecare rezervare facuta, puncte TheFork, ce pot fi consumate apoi in anumite restaurante.

Care e situatia in Romania?

Primul meu gand a fost: De ce nu avem asa ceva si acasa? Sau avem si nu am stiut pana acum?

La intoarcere, am facut un foarte sumar research si am descoperit mai intai Book Your Table, servicul web si mobile (iOS si Android), ce promite 2.623 de locuri disponibile in Bucuresti. Nu l-am verificat sau testat inca, dar o voi face.

Dezvoltatorii aplicatiilor Star Taxi si Oliviera, Ascend Netsolutions, au avut inspiratia sa creeze FreshTable. Ca si Book Your Table, ofera posibilitatea rezervarii printr-un click pe smartphone (iOS si Android). Am numarat pe site 197 de restaurante.

Fara sa o testez, Foody imi pare foarte apropiata ca ideea de TheFork. Pe langa rezervare, poti vedea ce reduceri poti primi. Este disponibila de asemenea pentru iOS si Android.

Lantul de restaurante “La Mama” si-a dezvoltat propria aplicatie (iOS si Android). Recenziile nu sunt cele mai favorabile, insa merita apreciat efortul.

Credeti ca e o oportunitate?

Piata restaurantelor este in continua transformare la noi (in bine, zic eu). Chiar daca exista anumite metehne de patron si in multe cazuri notiunea de customer care lipseste cu desavarsire, am intalnit in Bucuresti, Cluj, Sibiu, Constanta si Timisoara multe locuri care pot concura usor cu restaurantele de afara. Avem deja trei exemple de aplicatii si renumele de “tara cu cele mai multe aplicatii de taxi pe cap de locuitor”. Ce ne mai trebuie?

9 comentarii

  1. Cu o conditie: rezervarea sa fie platita. Tot in Occident sunt exemple de restaurante de calitate, unde platesti ca sa prinzi locuri, pe linga plata consumatiei.

    La restaurantul preferat rezervarea unui working lunch se rezolva cu un simplu telefon, din agenda.

    Mai degraba as vedea Restograf cuplat cu aplicatie de rezervari

  2. Sa incerci TheFork. E legata de Trip Advisor. Cred ca si la noi se poate lega tot de TA.

  3. adriana says:

    o solutie la inceput de drum in RO:
    http://www.diningcity.com/ro/romania

  4. Ioana says:

    Mai exista si http://www.nextdoormenu.ro…portal web+aplicatie (iOS si Android). Sunt deja prezenti in Oradea si Cluj, acum vad ca se extind pe Bucuresti. Eu am folosit aplicatia cand am fost in Cluj si mi s-a parut foarte asemanatoare cu TheFork.

  5. http://www.nextdoormenu.ro…portal poate fi una dintre solutii ,dar sunt o gramada

  6. alex says:

    Salut eu detin un asemenea site: http://www.allro.ro aruncati o privire, dar imi trebuie ajutor pentru promovarea lui cei interesati pentru o colaborare care vor sa ma ajute sa ma contacteze pe adresa de email: [email protected], e simplu si util.

  7. razvan says:

    https://www.hipmenu.ro/ Cluj si Timisoara

  8. Adrian says:

    Salut! Cu foody se intampla ceva ciudat – site-ul lor (foody[.]rocks) redirectioneaza catre un film pe youtube. Intre timp, am aparut si noi – ialoc.ro – si s-a mai lansat o aplicatie zilele astea, imi scapa numele. Cred ca poti reedita postul cu un update, piata incepe sa se schimbe. In bine :D.

  9. Victor says:

    Salutare,

    Eu folosesc https://www.boogit.ro . Sunt prezenti in orase precum Bucuresti, Brasov, Cluj, Ploiesti, Iasi, iar in plus au si ceva promotii la restaurantele de pe platforma.

Comentează