MANAFU*

Abonamente Evensys

Lidl promoveaza specialitatile iberice printr-o telenovela

AMAR Y COMER

Telenovelele au fost si au ramas un fenomen national la noi, atingand mereu cote bune de audienta, indiferent de tara de provenienta. Istoric vorbind insa, serialele de influenta spaniola au ramas de referinta. Mai mult, au fost pentru multi si motivul pentru care au invatat limba fratilor nostri latini.

Pornind de la vasta influenta a telenovelor, Lidl a ales sa creeze un serial de gen pentru a promova Saptamanile Iberice, ce aduce in magazine produse specifice Spaniei si Portugaliei.

Telenovela “Amar y Comer” este o serie web, cu 6 episoade scurte, de 2-3 minute, dramatice si pasionale (cum altfel!?), in care sunt promovate specialitatile culinare iberice si retetele lor. Le puteti urmari pe site-ul www.pasiunesidrama.ro.

Ideea este buna, se potriveste foarte mult cu publicul Lidl si chiar cu cei care nu au fost fanii serialelor de gen, dar au fost “contaminati” cumva de fenomen si promoveaza eficient o bucatarie potrivita sezonului de vara. Cu toate acestea, m-am intrebat: “De ce o telenovela online?”

Am primit raspunsul de la echipa MRM Worldwide care dezvolta campaniile Lidl:

“Pentru ca in Peninsula Iberica totul trece prin filtrul pasiunii, rezolvarea creativa a fost telenovela: steagul dramei si al sentimentelor puternic exprimate. In contextul media de azi, nu exista niciun mediu mai bun de livrat telenovelele decat Online. Lasand deoparte putinele secunde de care dispune in general un TVC, putem sa ne uitam la Netflix sau HBO Go, care isi pun serialele online si livreaza un sezon intreg deodata. Cultura pop si social media ne-au facut sa preferam sa mancam informatia cu linguri mari si toata deodata. It’s just the way it is”.

Anul viitor, propun Lidl sa gandeasca o campanie iberica in care sa ii salute pe toti cetatenii din peninsula care ne dau puncte bune in fiecare an la Eurovision.

***

Blog-ul Manafu.ro este implicat in campania de promovare “Saptamanile Iberice la Lidl”. Gasiti catalogul cu produse online aici. Va recomand Jamon Serrano, Tapas de Queso, Canitas de Chorizo, crema de usturoi, berea Estrella si vinho verde Gazela.

1 comentariu

  1. Bogdan says:

    Super bune produsele din saptamana iberica , recomand berea la 1 litru la sticla de sticla , este foarte buna.

Comentează