MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa invatam un nou cuvant in social media: smoasting

Dacă mă uit pe profilul meu de Facebook, cele mai multe status-uri sunt legate de călătoriile şi experienţele mele personale. Am mai puţine link-uri spre articolele din media, nu pun aproape niciodată posturile de pe blog (am o pagină dedicată pentru asta) şi nici nu îmi împărtăşesc fiecare respiraţie, pas făcut ori întâmplare din viaţă mea. Când călătoresc însă, caut să ofer cât mai multe din imaginile care îmi trec prin faţa ochilor şi – recunosc că – îmi place să arăt cât de frumoase sunt locurile în care mă aflu. Experţii britanici spun că eu fac de fapt – ceea ce s-ar numi – smoasting.

Smoast este un cuvânt inventat din combinaţia între social media şi boast (a laudă). Cu alte cuvinte, smoasting înseamnă laudă în reţelele sociale.

Ştiu că ştiţi că nu vă spun nimic nou (despre laudă), însă infograficul de mai jos are câteva cifre interesante. De exemplu, se pare că 1/10 britanici fac smoasting pentru a-i face pe prieteni “geloşi”, iar 42% din poveştile de pe Facebook sunt, în UK, create din “aventurile” de vacanţă.

Smoasting-ul e o practică normală şi fără urmări grave (în acest moment). Se bazează pe faptul că oricum 80% din posturile în social media sunt relatări ale experienţelor imediate. Şi ca să fim ortodocşi până la capăt, selfie-urile şi pozele cu mâncare intră tot la smoasting.

smoasting

2 comentarii

  1. Anne-Marie says:

    Sună cool. De adăugat la Internet slang.

    Și eu practic, dar în ultima vacanță mi-am propus să stau mai puțin cu nasul în telefon și mai mult cu nasul în ce se întâmplă-n jur. Tare bine a prins 🙂

  2. Diana says:

    Asta e in Top 3 articolele mele preferate a la Manafu. :))

Comentează