MANAFU*

Abonamente Evensys

Meerkat, senzatia inceputului de an in social media

Meerkat

Lumea noastră, a celor conectaţi adânc la social media, are nevoie mereu de ceva nou, de o senzaţie, de o jucărie. Iar ultima jucărie care stârneşte valuri de articole în US este Meerkat, o aplicaţie de smartphones despre care mai nimeni nu auzise în urmă cu câteva săptămâni.

Meerkat (iOS) este o aplicatie de live streaming, foarte uşor de folosit, care trimite instant către Twitter ceea ce transmite utilizatorul. Cu alte cuvinte, eşti la un concert sau o conferinţă şi vrei să arăţi prietenilor tăi de pe Twitter ce se întâmplă, scoţi telefonul, deschizi Meerkat, apeşi Stream şi gata. Eşti “Live”! Mai mult, poţi anunţa în avans evenimentele pe care le vei transmite live, prin funcţia Schedule.

Destinul Meerkat este pus sub semnul întrebării de decizia Twitter de a permite distribuţia conţinutului prin reţeaua sa. Se ştie că Twitter a tăiat acum ceva timp legăturile aplicaţiilor third-party cu utilizatorii săi, dorind să deţină controlul tuturor oportunităţilor. Iar live streaming-ul este o oportunitate. Oferă acces rapid, în timp real şi în format video (formatul care va acapara Internetul în anii următorii).

Avem deci la îndemână o jucărie care ne va face să arătăm mai interesanţi decât suntem acum în 140 de caractere sau într-o poză filtrată pe Instagram.

Voi aţi încercat Meerkat?

3 comentarii

  1. […] despre noul trend pornit de către o aplicație numită Meerkat (despre Meerkat a mai scris și Cristi așa că nu are rost să intru în detalii). Dar apoi Twitter a lansat Periscope (o altă […]

  2. […] noutatea anului o reprezintă aplicațiile mobile de live streaming, unde am remarcat Meerkat, Periscope și Stream. Streaming-ul fiind legat de Twitter (la origini), nu i-am dat o atenție […]

Comentează