MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum sa faci bani din blog

bani-blog

O dată pe an cel puțin, când Refresh.ro face studiul (și) despre câștigurile din blogging în România, subiectul “€œbani din blog” reapare în agenda publică a Internetului. Zilele trecute, subiectul a ieșit la iveală din nou, într-o serie de articole pe IQads.ro (unde apare și subsemnatul cu o opinie).

Cel mai adesea, când vorbim de câștiguri din blogging ne referim la AdSense, Marketing Afiliat, Bannere, Conținut Sponsorizat și Proiecte Speciale (endorsement, brand ambassadors etc). Dacă în marketingul afiliat și AdSense, bloggerii au acces relativ ușor la bani (evident, trebuie să muncești pentru ei), în cazul articolelor sponsorizate și al proiectelor speciale, cei mai mulți posesori de blog se plâng – pe bună dreptate – că nu au acces la cei care oferă bugetele. Așa se ajunge de la întrebarea “€œCum fac bani din blog” la “Cum ajung și eu la bugetele agențiilor și companiilor?”.

Răspunsul e unul lung, foarte lung. Dar are și o variantă scurtă, care sună cam așa: Te duci la Bitdefender, propui un proiect special și ai șansa să primești un buget și alte resurse.

Niciodată până acum, o companie sau o agenție nu a făcut așa ceva. Au mai fost declarații publice de genul “€œlasați bloggerii să vină la noi”, dar nimeni nu a pus la punct un program dedicat.

Ce mai aștepți?! Click aici!

***

Autorul acestui blog are o legătură comercială cu brand-ul Bitdefender.

Sursa foto: © Tifonimages | Dreamstime.com

13 comentarii

  1. Șerban says:

    Chiar mă miram să fie un răspuns care să nu includă vreun pupat sau vreo pilă. Poate data viitoare vii și cu ceva serios. 🙂

  2. Serban, tu atata ai inteles? Nu ma mir prea tare, sa stii!

  3. Șerban says:

    Răspunsul sec nu îți face cinste. Poate există cititori care așteaptă ceva clarificări de la tine. Dacă nu, pe mine chiar mă miră.

  4. Serban, ce e mai frumos si cinstit decat gestul de a spune ca lucrezi cu brandul despre care scrii?… Cred ca din tot postul meu trebuia retinuta esenta. Dar asa se intampla la noi cu lucrurile bune. Devenim deodata atenti la lucrurile mai putin relevante.

  5. Șerban says:

    Hai să exagerăm.

  6. Francisc says:

    Am trimis, mi-au mulțumit când am salvat documentul și atât. Probabil au primit extrem de multe documente, iar câte un mesaj pentru fiecare (de mulțumire) este peste mână.
    Nu-i nimic, aștept să vedem ce și cum. Nu că ideea mea ar fi strălucită, însă mi se pare că-i de viitor.

  7. Ioan says:

    Frumos si elegant.. Poate vor prelua mai multi ideea.

  8. cismaru says:

    @Francisc fiecare dintre propuneri va primi raspuns, suntem in etapa de analiza a lor. Si da, au fost foarte multe 🙂

  9. Sorin Ţaţa says:

    Şi totuşi, până acum cel puţin, nu am găsit pe nimeni care să răspundă clar la întrebarea: în România se poate trăi din blogging? Doar din blogging?

  10. Tudor says:

    Uite de’asta are balta putin peste 🙂

  11. Raspunsul este DA!

  12. Interesant articolul si sunt foarte interesat de subiect, insă întreb înainte de orice altceva Cristian Manafu, am și eu un blog pe care l-am activat de ceva vreme sunt la început de drum și am energia și tăria să-l cresc, am început să scriu pentru că m-au încurajat colegii de facultate, mi-au spus că aș avea ceva talent și că de ce să nu scriu. Problema e că la început nu știam dacă e îregulă ce fac, nici acum nu știu, văd însă că primesc feedback pozitiv de la cititori care evident că sunt puțini. nu am decât 3 articole dar am o problemă și cred că această problemă ai întâmpinat-o și tu când ai început să scrii. „Despre ce să scriu Cristian Manfu, despre ce să scriu? ” Mi-am pus serios întrebarea, ok, ok ai ceva talent la scris da de ce să te citească lumea pe tine când sunt alții ca tine pe piață, nu o spun cu răutate sau cu invidie, departe de mine acest gând, dar consider că e o întrebare legitimă. Ce sfaturi mi-ai putea oferii în acest domeniu. Sunt cât se poate de conștient că trebuie să am răbdare și înțeleg că e important să scriu constant ca că atrag cititori, dar nu știu unde să înscriu blogul meu sau cum să procedez ca să atrag cititori pe blogul meu. O sugestie ceva?

  13. […] Blogger Campaigns (Bitdefender) O campanie prin care bloggerii puteau obține resurse și beneficii de la brand. Despre campanie […]

Comentează