MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum a facut Coca-Cola prima campanie de brand pe Periscope, in Romania

La Social Media Summer Camp am vorbit, ca de obicei, despre noile tendințe în comunicare, despre ce se întâmplă acum și despre ce urmează să se dezvolte în România. Am amintit despre Storytelling, Brand Journalism, Live Streaming, Dark Social și Brand Mocking. Mai mult, am pus din nou accent pe First Mover Advantage, abilitatea unor branduri de a capitaliza primele pe anumite trend-uri.

În acest context, chiar în tabăra organizată de revistă Biz, Coca-Cola a mers pe una din cele cinci tendințe din prezentarea mea. A creat o activare cu bloggerii prezenți folosind aplicația de live streaming Periscope, pentru noua campanie “Share a Kiss”. Brandul a pregătit provocări diverse care au fost îndeplinite în față camerei telefonului.

Ce a învățat Coca-Cola

Am eu o vorbă. “Daca face ceva Coca-Cola, sigur e important”. Probabil și de data aceasta se potrivește vorba. În plus, mă bucur ca Andrei Ungureanu, Social Media Manager la Coca-Cola România, a împărtășit din experiența brand-ului pe Periscope.

7 Learnings via PERISCOPE – Created with Haiku Deck, presentation software that inspires

“Share A Kiss” pe Periscope

Campania în aplicația de live streaming continuă și săptămâna aceasta, pentru publicul larg, pe același mecanism. Instalezi aplicația Periscope pe smartphone (iOS sau Android), urmărești contul Coca-Cola (@CocaColaRomania) și apoi intri în live streaming. Coca-Cola te va urmări de asemenea și îți va da o provocare. La final, cele mai bune clipuri vor face parte dintr-un film de prezentare a campaniei.

***
Blogul Manafu.ro este implicat în campaniile de comunicare ale Coca-Cola în România

5 comentarii

  1. dragos says:

    poate a doua, prima a facut-o fourhooks pentru metropotam la Electric Castle. Nu ca ar avea importanta prea mare cine a fost primul dar orisicat

    http://fourhooks.com/marketing/first-periscope-campaign-key-conclusions-art2988605469/

  2. […] a facut Coca-Cola prima campanie de brand pe Periscope, in […]

  3. Sunt curioasa, de ce au ales Periscope si nu Meerkat? Vor mai face provocari de live-streaming si in viitor? Ma bucur ca un brand mare impinge noile app-uri si tendinte!

  4. […] Alte ştiri pe scurt: Facebook update la CPC, Twitter Ads Companion, Campanie Coca-Cola pe Periscope, […]

  5. Stefan says:

    Multumesc Andrei pentru mentionarea din prezentare 🙂

Comentează