MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat de des iti schimbi telefonul?

Infographic: iPhone Users Most Likely to Upgrade Every Two Years | Statista

Un studiu QuickMobile de acum câteva săptămâni spune că românii își schimbă telefoanele mobile (clasice) o dată la doi ani, iar pe cele premium (smartphones) chiar și la 6 luni. Bănuiesc că este vorba de preferințele clienților magazinului online.

La americani, situația e foarte “practică”. Și la ei se păstrează perioada de doi ani, însă cei mai mulți folosesc terminalul până la epuizare și un număr foarte mic (2%) îl schimbă când apare un model nou.

De la apariția smartphone-urilor, eu am coborât achizițiile mai întâi de la 24 de luni la 18 luni, iar în ultimii trei ani, mi-am schimbat telefonul o dată pe an, la apariția noului model. Tu?

15 comentarii

  1. Alex says:

    Imi schimb telefonul aproximativ o data la doi ani. Datorita lipsei unor functii necesare pentru mine. Telefon – nu este o masina noua, care iasa in evidenta.

  2. pi says:

    O data la 18 luni, atunci beneficiez de o oferta ok din partea operatorului. Iau ceva de top si mereu reusesc sa il vand pe cel de l-am avut.

  3. Pyuric says:

    Și eu tot așa, o dată pe an (de prin 2011 încoace).

  4. Teodora says:

    Mie mi se pare ok să îl schimbi atunci când da rateuri dese. Cum face al meu acum, deși îl am de 15 luni și promitea multe.

  5. George says:

    De obicei il schimb atunci cand apar defectiuni la el, pentru ca nu sunt prea pretentios atunci cand vine vorba de componentele acestuia. Bazandu-ma pe ultima perioada, sa zicem o data la 15-18 luni.

  6. Ionut Popa says:

    In clipa in care si la noi o sa functioneaze sistemul ca in SUA: la fiecare abonament pe doi ani primesti telefonul aproape gratis (sa zicem 50-100 USD) toata lumea o sa prelungeasca la doi ani si va lua un telefon de top.

    Deocamdata la noi se practica cumpararea la liber, nu de la operator. Asta pentru ca abonamentele sunt destul de ieftine si nu poate operatorul sa-ti dea telefonul gratis cand costul abonamentului pe doi ani nu acopera costul telefonului plus profitul operatorului.

  7. Didel says:

    Nu am mai schimbat telefonul din 2010, nu pentru ca nu imi permit altul dar telefonul il folosesc doar pentru apeluri, in schimb am nebunia tabletelor.

  8. Bucur says:

    Imi mentin media din ultimi 5-6 ani adica o data la 12 luni. Rar o data la 6-10 luni.

  9. Mihaela says:

    De obicei cam o data pe an.

  10. Obsolete says:

    Încă mai folosesc Nokia E7 din 2010 ( parca).
    Atunci am renunțat la un 9210i pe care îl aveam de prin 2004.
    Încă mai am un 6310i care funcționează de vreo 10 ani.
    Am mai avut altele luate gratis de la diferiți operatori, care nu m-au mulțumit și pe care le-am dăruit foarte repede diferitor cunoștințe, deci nu se pune.
    Am cumpărat acum ceva vreme un Sony Z3, probabil ca am sa renunt la Nokia, deși am semnal mai prost și mi se pare ca se aud mai prost apelurile telefonice, dar se pare ca telefonul nu mai e pentru asta.

  11. Andrei says:

    O data pe an, depinde si de ce mai apare pe piata

  12. Iacob says:

    Din 2 in 2 ani

  13. Maria says:

    Aproximativ la 6-7 luni

  14. Alin says:

    Când se strică nu îl mai schimb repede. Prin ianuarie am scăpat de telefon, de atunci până acum, nu mi-am luat alt telefon. Nu știu, mă simț mai bine fără telefon, dar uneori nu prea. Oricum, prietena tot insistă să îmi cumpăr un telefon, nu de alta, dar vrea să vorbim din ce în ce mai mult. Mă gândesc la un abonament ceva, Vodafone e pe listă.

  15. gigi says:

    odata la 2 ani imi schimb telefonul

Comentează