MANAFU*

Abonamente Evensys

Descopera: Ferma Club

Valea Prahovei este un loc de pelerinaj pentru mulți români plecați în concedii, fie vara, fie iarna. Îmi amintesc că mai toate vacanțele mele din copilărie se întâmplau la Bușteni, Sinaia, Predeal și apoi la Mamaia sau Eforie Nord. Era ritualul părinților mei, era plăcerea lor. și eu abia așteptam vacanța.

În ultimii ani, am revenit la munte din ce în ce mai puțin, fără motiv. De fapt, deși îmi place muntele în România, nu îmi mai plăcea oferta turistică. Vara aceasta însă am descoperit un loc care m-a făcut să văd cu alți ochi mersul la munte pe Valea Prahovei.

Într-un weekend prelungit, după concertul lui Robbie Williams, am ajuns la Ferma Club, o pensiune foarte retrasă, la nici 20 km de Sinaia, spre Târgoviște, în localitatea Moroeni.

Ferma este un adevărat refugiu de tot ceea ce este “turistic” la noi. O adevărată fostă fermă, lăsată în paragină, și transformată apoi într-un foarte frumos loc pentru familii și nu numai, de un cuplu care a căutat să se întoarcă în natură.

Cu un teren de sport, o mică grădină cu meri, o piscină indoor și multe animale de casă și nu numai, pensiunea a fost o mare bucurie pentru copii. Meniul complet asigurat în cea mai mare proporție din produsele crescute în curtea proprie sau aduse de la alți întreprinzători locali a fost o bucurie pentru adulți.

Cu cele 10 camere, Ferma Club este un loc intim, în care familiile ajung să se cunoască, copiii să se împrietenească sau în care un mic team building ori o sesiune de brainstorming peste weekend poate avea rezultate uimitoare.

Citiți mai multe detalii pe LocuriFaine.ro, site-ul care chiar reușește să găsească cele mai faine locuri din România. Ferma Club are acum o ofertă pentru Sf. Andrei / 1 Decembrie.

6 comentarii

  1. Catalin says:

    Vrajeala totala….
    Am fost de curand in acest loc intr-un weekend si nu redomand in nici un fel locatia din urmatoarele motive:
    – locatia e la strada principala care leaga Targoviste de Sinaia si nopatea nu poti sa zici ca ai parte de liniste cu totate masinile care trec in viteza pe strada mai ales ca locatia nu este bine izolata fonic.
    – din curte nu poti iesi pt ca esti inconjurat de tigani (este un mare sat de tigani recunoscut international)…
    – in curte ce naida sa faci toata ziua…sa stai pe iarba si sa privesti cerul.
    – ferma despre care se tot povesteste este un grajd pe care il poti vizita doar cu cineva din interior pt ca pana la grajd te poate manca cainii…nu va ganditi ca e acea ferma in care poneii, pasarile si restul animalelor stau prin curte, pot fi atinse de copii, s.a.m.d – este un simplu grajd ca la tara…si atat
    – Centrul SPA – o mica piscina cu apa rece in care nu poti sa te balacesti pentru ca risti sa racesti ca mine si sa te doara gatul o saptamana dupa ce te intorci, zona de fitness se refera doar la o banda din aia de masaj, sauna nu a a vut cine sa ii dea drumul iar la solar nu cred ca se risca nimeni sa se bage….tinand cont ca personalul locatiei este format doar de o doamna din zona care serveste masa si face curat.
    – Zona de sport in aer liber este o placa de beton cu o improvizatie de cos de bascket dintr-un osb putrezit si cu o minge sparta (probabil tre sa aduci de acasa)…mai sunt doua rachete de tenis obosite dar fara mingii si un fileu ciuruit de vreme.
    – Trecem la mancare: se serveste doua feluri de mancare la fiecare masa dar nu ai de unde alege; se gateste doar un singur fel de ciorba si un singur fel de felul II, nu te intreaba nimeni daca iti place ce o sa mananci la urmatoarea masa. Mancarea e buna, e mancare gatita dar cand vezi portia te bufneste rasul….ciorba de perisoare avea doar doua perisoare mici si un polonic mic de zeama..Nu am mancat niciodata ciorba doar cu doua perisoare..De felul doi nu mai vorbesc…e o jum de felul doi fara nici o exagerare…. la desert doua mini placintele de caciula si cam atat….De baut doar apa si cafea iar daca vrei altceva platesti…
    Nu au macar un suc natural pt copii mai ales ca livada era plina de mere. Probabil merele sunt pt la piata (sa mai scoata un ban in plus).
    – Internetul merge doar uneori…Vineri a mers, sambata si duminica nu a mai mers deloc.
    – Camerele si livingul spatioase si ok…e singurul lor plus..
    – In zona nu prea ai ce face decat sa mergi la Sinaia sau la pestera Ialomicioara….dar stau sa ma gandesc ca daca mergi sa te plimbi in Sinaia ce rost mai are sa te cazezi la 30 km de ea.

    Per total am dat 1200 RON pt un week (2 nopti) si mi-am luat o mare teapa…dar asa se intampla cand citesti blog-urile celor platiti de locatie sa scrie multe si marunte.

  2. Catalin, tu ai fost acolo dupa ce ai citit la mine pe blog?

  3. Catalin says:

    Nu doar la tine…am mai citit inca un articol pe un alt site….
    Poate cu tine s-au purtat altfel….dar iti zic in week in care am fost eu toata lumea de acolo era nemultumita…si partea cea mai nasoala este ca eu nu sunt pretentios deloc pana in momentul cand depasesti toate limitele.
    Mie mi a dat impresia de o locatie la pragul falimentului din care se incearca sa se mai stoarca cat se poate pe orice cale si fara a se mai investi in vreun fel macar in degradarile vizibile…care nu sunt permise pt o locatie care se doreste a fi de 5 stele…

  4. Ferma Club says:

    Buna ziua Catalin, regretam ca sejurul la FermaClub nu a fost pe placul tau. Cateva observatii referitoare la mentiunile de mai sus sunt necesare:

    1. Referitor la pozitionare: Ferma Club se afla pe drumul intre Targoviste si Sinaia, un drum putin circulat, cu atat mai mult noaptea. Sa spui ca nu ai putut sa dormi din cauza masinilor este cu mult exagerat.
    2. Referitor la satul Glod: au fost de-a lungul timpului persoane care inainte sa ajunga ne-au intrebat referitor la satul de tigani. Da, se afla in apropiere, dar niciodata nu am avut probleme cu ei. Intr-adevar, rasismul in privinta tiganilor este foarte mare si dovada este si observatia ta. Daca ai fi avut “curajul” sa treci prin satul respectiv, ai fi vazut ca sunt oameni pasnici si cu foarte mult bun simt.
    3. Referitor la observatia “in curte ce naiba sa faci toata ziua” – multi oaspeti vin tocmai pentru a se relaxa in livada.
    4. Referitor la observatia “un mic grajd” – este o ferma cu peste o suta de pasari, 50 de porci vietnamezi, 100 de porumbei, pauni, vacute, ponei. In ceea ce priveste “pana la grajd te poate manca cainii”… cei doi caini ai fermei sunt prietenii copiilor si probabil ai observat asta pe parcursul sejurului tau. Desigur, exagerarile sunt binevenite cand criticam, nu?…
    5. Referitor la zona SPA – temperatura din piscina este intre 27-29 grade, ideala atat pentru adulti, cat si pentru copii. Cu siguranta nu aceasta motivul imbolnavirii, situatie regretabila de altfel. Referitor la sauna, are cine sa ii dea drumul in momentul in care suntem anuntati. Este de la sine inteles ca sauna nu este in continuu in activitate…
    6. Referitor la “se serveste doua feluri de mancare la fiecare masa” – pe site este mentionat clar faptul ca avem un meniu fix, pe care il anuntam zilnic, iar oaspetii care prefera altceva, ne pot anunta si pregatim o alta varianta. Referitor la portii, majoritatea oaspetilor ne confirma faptul ca sunt mai multe decat suficiente. Daca nu erau pe masura dumneavoastra, cu siguranta am fi apreciat sa ne anuntati si cu drag va ofeream o noua portie.
    7. Referitor la sucuri naturale – sunt, intr-adevar, perioade, mai ales cele de varf de sezon, cand in unele zile nu mai avem sucuri disponibile, dar aceasta problema o rezolvam in cel mai scurt timp. Observatia “probabil merele sunt pt la piata (sa mai scoata un ban in plus)” este atat de josnica, incat preferam sa nu raspundem.
    8. Referitor la internet: avem doi provideri: telekom si un provider local, cu un uptime de 95%.
    9. Referitor la “in zona nu prea ai ce sa faci”: din cate ne amintim, v-am recomandat o serie de trasee montane superbe pe care le-ati fi putut parcurge. Intr-adevar, mall-uri nu se afla in zona.

    Majoritatea acestor probleme pe care le-ati intampinat (cu exceptia exagerarilor…), ar fi putut fi rezolvate la fata locului. Dar, din pacate, sunt situatii, precum aceasta, in care unii oaspeti ne anunta ca este totul in regula… pregatiti sa defuleze in mediul online.

  5. Alina says:

    Buna ziua,
    Aș dori, sa știu daca se poate, ce animale/păsări pot vizita la pensiunea Ferma? Mulțumesc anticipat!

  6. Ferma Club says:

    Printre animalutele pe care va invitam sa le descoperiti la Ferma Club se numara ponei, purcei vietnamezi, rate, gainuse, vacute, bibilici, fazani, curcani, pauni. Va asteptam cu drag!

Comentează