MANAFU*

Abonamente Evensys

Objects of Desire: Helix

Acum câțiva ani am vrut să cumpăr o bicicletă pliabilă și am cerut câteva sugestii pe blog. Și am primit. Multe, chiar și o bicicletă la teste. În cele din urmă, am luat un model de buget mic, care să îmi servească pornirilor periodice de a ieși în parcul de lângă blocul meu. Motivația mea pentru achiziția unui asemenea model a fost dată de lipsa spațiului de depozitare pentru o bicicletă normală. Ulterior, vecinii de bloc s-au mobilizat și au creat un adevărat garaj de biciclete. O altă motivație a fost dată de posibilitatea de a pune bicicleta în portbagajul mașinii.

Toate bicicletele pliabile întâlnite au avut roți mici, ceea ce poate fi un dezavantaj. Roți mici înseamnă un efort mai mare în pedalare. Cineva însă s-a gândit să rezolve această “problemă” și a creat o bicicletă pe gustul fanilor roților mari. Helix este în stadiu de prototip și va intra în producție de masă în curând, livrarea urmând a fi făcută începând cu martie 2016. Prețul nu este însă unul foarte convenabil. O bicicletă Helix costă de la 1.000 de euro în sus. Detalii complete sunt pe Kickstarter.

helix 1

helix 2

2 comentarii

  1. geo says:

    Trebuie spus ca are multe componente mobile, gen balamalele pt pliere. Daca nu sunt facute bine, te trezesti cand mergi pe strada ca se dezintegreaza bicicleta. Apoi daca pretul e la fel cu una normala de aceleasi dimensiuni si performanta, cred ca se merita. Alta chestie ar fi costul inchirierii spatiului de depozitare pt o bicicleta normala si costul mai mic cu achizitia normala. Cand tragi linie poate fi char la fel sau chiar mai mare.

Comentează