MANAFU*

Abonamente Evensys

Top 100 cele mai puternice branduri romanesti

deroA șasea ediție a evenimentului BrandRO, organizat de Revistă Biz, a prezentat astăzi rezultatele studiului “100 cele mai puternice branduri românești”, realizat de compania de cercetare Unlock Market Research.

După cinci ani în care Borsec a ocupat prima poziție în topul brandurilor românești, anul acesta în fruntea clasamentului se află Dero. Cele două branduri sunt urmate de Arctic, Dorna, Gerovital, eMAG, Farmec, Dedeman, Elmiplant și Napolact.

Tendințele identificate în anii trecuți încep să se concretizeze din ce în ce mai mult în clasamentul din 2015. Astfel, se menține supremația categoriilor de alimente și produse de igienă, în top 10. Apele minerale sunt în continuare în fruntea clasamentului, fiind în linie cu tendințele generale de orientare către natură, sănătate și armonie.

Categoria retail este una foarte dinamică cu multe schimbări și creșteri la nivel de brand. eMAG își menține poziția de lider în interiorul categoriei, cu o creștere semnificativă, intrând în top 10.

Studiul BrandRo – “100 cele mai puternice branduri romanesti” a vizat măsurarea “puterii” mărcilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată de către consumatori, fără a include indici financiari și comerciali. O marcă este mai puternică când reușește să-și mențină poziția în top, indiferent de fluctuațiile socio-economice specifice ultimilor ani.

Studiul are la bază 1.000 de interviuri online și este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărțire pe sex și vârstă a populației, între 18 și 55 de ani.

Performanța mărcilor românești a fost măsurată în baza a patru indicatori: investiția de afectivitate în marcă, puterea mărcii, gradul de utilizare și notorietatea ei.

Importanța unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling).

1 comentariu

  1. […] Alte ştiri pe scurt: Periscope web profiles, donezi printr-un Tweet în US, Pinterest Palettes, Skype Mojis, Top 100 Branduri româneşti. […]

Comentează