MANAFU*

Abonamente Evensys

Alianta europeana a companiilor tech de succes

niklas

Un grup de companii din domeniul high-tech a anunțat, săptămâna aceasta, formarea European Tech Alliance – Alianța Europeană Tech, o resursă pentru guvernele europene și instituțiile din UE care să ajute industria să se dezvolte și să creeze o piață a muncii în Europa.

“Am format această alianță pentru a împartăși cu factorii decizionali experiența noastră colectivă și pentru a schimba mentalitățile despre Europa, despre tehnologie și despre Internet”, a declarat Niklas Zennström (foto), președintele grupului și cofondatorul Skype, în prezent fondatorul și CEO Atomico.

Zennström a mai spus că Alianța va crește obiectivele strategiei digitale propuse de comisie. “Următoarele 12-18 luni vor fi critice, deoarece Comisia Europeană se ocupă de legislația pentru strategia Pieței Unice Digitale menită să clarifice și să simplifice drumul pentru toți jucătorii din industria tehnologică care vor să investească, să crească și să prospere în Europa”, a adăugat Niklas Zennström.

Alianța este interesată să colaboreze cu instituțiile din Uniunea Europeană și statele membre și promite să împărtășească din experiențele sale de formare de companii tech în Europa, astfel încât legislația și regulamentul pe care UE intenționează să-l introducă să ajute sectorul tech să crească și astfel să concureze la nivel global.

Alianța Europeană Tech cuprinde companii formate în Europa care au înregistrat succes în acest sector, care doresc să crească în continuare și care vor să se implice în dezvoltarea economiei digitale. Printre acestea, se regăsesc nume ca: Avast, AVG, BlaBlaCar, Dreamstime, King, Momondo Group, Rovio sau Spotify.

Sursa foto: Atomico

Comentează