MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum iti gasesti un job in comertul online

job-comert-online

Piața românească de comerț electronic crește constant de la un an la altul, cam cu 33-35%, ceea ce impune de la sine creșterea numărului de locuri de muncă. Comerțul online este unul dintre domeniile către care îi îndrept cu încredere pe tinerii de astăzi. Va crește atât de mult încât cine începe o carieră acum are mari șanse de o dezvoltare profesională foarte frumoasă.

Urmând acest trend, doi oameni pasionați de e-commerce, Lavinia Biberi și Ciprian Drăgoi, au lansat în această vară Ecomjobs.ro, un portal de anunțuri gratuite cu locuri de muncă, ce își propune să fie este locul de întâlnire pentru cei care caută un post în cadrul unui magazin online (full time, part time sau chiar pentru task-uri punctuale), cât și pentru angajatori.

Proprietarii de magazine online din România pot găsi rapid chiar și oameni per proiect, cu experiență în comerțul online, oferindu-le la final de colaborare calificative de încredere.

Joburile sunt strict din nișa de e-commerce din România, iar deocamdată există pe site locuri de muncă din domeniile: management, programare, PR & Marketing, Conversion Rate Optimization, Editare, Design, Vânzări, Administrare, SEO sau Logistică. Și nu doar din București.

Un loc plin de resurse

Piața de e-commerce din România prezintă un potențial fantastic de creștere. Momentan este formată din aproximativ 5.000 de magazine online, cu 11% mai multe decât în 2013, iar angajații trebuie să se adapteze continuu la dinamică business-ului și a nișei în care activează.

Pe Ecomjobs.ro veți găsi zeci cărți de e-commerce, marketing și vânzări, cât și ebook-uri gratuite, utile, pe care le recomand oricui vrea să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniu sau vrea să învețe cum să realizeze un magazin online, cum să găsească clienți și cum să-i păstreze, cum să-i înțeleagă, să-i convingă, să construiască o afacere și un brand de cursă lungă etc.

De asemenea, găsiți aici peste 30 de evenimente recomandate în lunile octombrie, noiembrie și decembrie 2015.

4 comentarii

  1. zoltybogata says:

    Sincer, cred că sunt doar povești aceste job-uri full time, part time 🙁 .Noi persoanele cu dizabilități avem tot timpul pe care voi îl doriți, am face acest lucru și din plictiseală, dar nu ne caută nimeni 🙁 .De ce oare? Eu ma-ș bucura foarte mult și mulți alții în această situație de un job. să facem și ceva bani, normal, cine nu are nevoie de bani? Multă sănătate

  2. Overview-ul asta, chiar daca centrat pe Ecomjobs.ro pica bine. Da, este in continuare o directie de investigat. Ca de exemplu, de la cine sa cumperi solutii de e-commerce, cu ce banca sau furnizor sa te combini?

  3. Adrian says:

    La ascensiunea pe care o are acest domeniu, e bine ca s-a gandit cineva sa faca si o platforma speciala pentu acesta. Bine de stiut, multumesc!

  4. Evri Evrida says:

    Sunt din ce in ce mai putine firme care nu folosesc internetul pentru a-si mentine afacerea la suprafata. Pe udneva este logic sa cauti forta de munca pe internet pentru joburi in comertul online. Acum cativa ani se foloseau paginile companiilor doar cu titlu informativ, iata ca acum romanii au prins incredere si au devenit mai comozi, cumparand direct din fata calculatorului ceea ce au nevoie. Faptul ca se gasesc toate resursele online, nu poate fi decat un lucru pozitiv si constructiv. Succes!

Comentează