MANAFU*

Abonamente Evensys

In sfarsit, Facebook lanseaza un Search mai bun!

Sunt câțiva ani de când Facebook promite o căutare în rețeaua sa, care să concureze cu Google. Se pare că acum a venit momentul lansării, deși deocamdată noua căutare este disponibilă doar pentru conturile din US. Prin Search FYI, Facebook vrea să ofere rezultate relevante din cele mai bune surse atunci când căutăm evenimente majore sau subiectele de interes ale momentului. Acum suntem obișnuiți să vedem doar profiluri, grupuri sau pagini.

Așadar, ce e nou?

Sugestii de căutare îmbunătățite: ca și la Google, sugestiile de căutare încep să apară încă de la primele litere tastate, cu subiecte de actualitate care te-ar putea interesa.

Rezultate nu doar de la prieteni: căutând un subiect, nu vei mai vedea doar ceea ce spun prietenii tăi despre el, ci o combinație a rezultatelor căutării efectuate în cercul tău de prieteni, dar și în toate celelalte postări publice de pe rețeaua de socializare. Dacă e un subiect cu multe menționări, căutarea se poate actualiza la secundă – bineînțeles, pe mobil, prin pull to refresh.

Căutare după un link: în viitorul apropiat vom putea căuta ce s-a postat despre un link – de exemplu, un articol de pe blog care devine viral poate fi găsit mult mai ușor, doar copiindu-l în câmpul de căutare.

Noua căutare lansată de Facebook vine ca un răspuns la oferta Google și Twitter. Twitter doar ce a lansat Moments, care promite să le arate utilizatorilor cele mai importante tweet-uri și informații despre evenimentele din lume, în timp real. Facebook și-a transformat căutarea într-un fel de Moments, dar personalizat pentru fiecare utilizator. Este și un atac la Google, pentru că utilizatorii nu mai trebuie să plece de pe Facebook ca să caute ceva pe Google, când au (vor avea) informațiile la îndemână, în căutarea oferită de rețeaua lui Mark Zuckerberg.

Sursa foto: © Prykhodov | Dreamstime.com

1 comentariu

  1. […] Pe subiect a mai scris și Cristian Manafu: aici. […]

Comentează