MANAFU*

Abonamente Evensys

Selfie-ul ar putea fi PIN-ul viitorului

selfie-pay

MasterCard testează o nouă modalitate de autentificare a plăților cu cardul: plata finalizată cu un selfie sau, cu alte cuvinte, Selfie Pay.

În sfârșit, autoportretele realizate cu telefonul ar putea să aibă o utilitate: în locul unui PIN prestabilit sau al parolei primite prin SMS la efectuarea unei plăți online, selfie-urile făcute cu smartphone-ul ar putea fi folosite pentru identificarea plătitorului și efectuarea transferului bancar.

Cum funcționează? În momentul efectuării unei plăți online, pentru autentificare ți se cere să îți faci o fotografie cu camera din față a telefonului sau să îți scanezi amprenta. Dacă alegi selfie-ul, trebuie să îți încadrezi fața într-un cerc și să clipești (ca să dovedești că nu ești doar o poză).

Deocamdată, sistemul de plăți biometrice este testat în Olanda și în cadrul unei bănci din SUA. Proiectul pilot implementat în cadrul băncii americane First Tech Federal Credit Union se desfășoară în această lună, participanți fiind 200 de angajați ai băncii.

Sursa: PSFK | Sursa foto: Alen-dDreamstime.com

2 comentarii

  1. […] Selfie Pay, autentificarea prin recunoaștere facială, despre care am mai scris în octombrie anul trecut, devine realitate. Utilizatorii vor putea să aleagă între a-și scana amprenta și […]

Comentează