MANAFU*

Abonamente Evensys

Ziua in care am inceput sa facem Video PR

Propun ca de acum înainte, pe 12 octombrie, să sărbătorim Ziua Națională a Comunicărilor Video Personalizate. Deși nu e prima dată când se întâmplă în România, astăzi am primit două comunicări în care elementul central a fost un clip video personalizat.

Radio 21

După o o perioadă lungă de teasing, în care o serie de actori au umblat prin București vopsiți în portocaliu, a venit momentul să vedem cine se află în spatele acțiunii. Radio 21 a pornit, prin oamenii matinalului, Bogdan Ciudoiu și Shurubel (Andrei Lăcătuș), Manifestul Portocaliu al Sincerității, o mișcare socială care își propune să încurajeze tinerii să se expună în spațiul public așa cum sunt ei, fără teamă de judecată celorlalți. Cei doi matinali m-au luat la sentiment direct cu “Manafu”.

Nivea

Una din cele mai creative acțiuni de PR Blitz în blogosferă, de anul acesta, anunțarea primei creme Nivea pentru bărbați, s-a finalizat cu un comunicat de presă video în care Rareș (Să îmi dai add pe Facebook, să ne cunoaștem mai bine!) îmi vorbește direct despre noua cremă universală cu miros masculin. Acum nu știu dacă acel “Cristi” era doar pentru mine sau și pentru Cristi China-Birta, Cristi Șuțu, Cristi Florea, Cristi Dorombach.

Cum faci o comunicare video personalizată?

Cum este o abordare nouă și nu avem destule bune practici pe subiect, pot doar să speculez pe marginea exemplelor cunoscute. Un astfel de clip ar trebui să fie foarte scurt (maximum un minut), cu adevărat personal (suntem mulți Cristi pe bloguri), să apeleze la ceva din activitatea destinatarului, să nu pară o filmare de reclamă (foarte regizată și bine pusă în scenă), să aibă un call-to-action. Altceva?

Ce alte exemple de clipuri personalizate mai cunoașteți, ca să le punem pe lista de sărbătoriți din 12 octombrie 2016?

1 comentariu

Comentează