MANAFU*

Abonamente Evensys

Hai sa salvam impreuna vietile celor care stau cu ochii pe telefon cand sunt la volan!

safedrive

Să fie vreo 5 ani de atunci. Într-o seară ploioasă, eram în trafic și așteptam la semafor. Genul ăla de semafor care nu se mai termină. Stăteam cu ochii în telefon dar cumva priveam și spre cei din fața mea. Pornesc ei, pornesc și eu, așa e “regula” când ești atent la altceva și știi că “al treilea ochi” îți spune să apeși accelerația. Am apăsat-o și “Poc!”.

Tu știai că 1 din 4 accidente auto în US este cauzat de folosirea telefonului mobil la volan? Da, sună foarte grav.

Norcocul meu a fost că am avut viteză mică atunci. Mi s-a părut că mașina din față a plecat și am vrut să plec și eu după ea. S-a mișcat un pic doar. Într-o fracțiune de secundă am lovit-o.

Imaginați-vă acum ce s-ar putea întâmpla într-o fracțiune de secundă la o viteză de 50 km/h? Cam așa ceva! (Atenție! Imagini șocante.)

Românii vor să ne țină în siguranță la volan

O echipă de tineri pasionați de tehnologie, din București, a creat o aplicație de smartphone care să îi determine pe oameni să nu mai folosească mobilul în timp ce sunt la volan. SafeDrive este o idee foarte frumoasă prin care șoferii primesc puncte dacă lasă telefonul deoparte, puncte pe care le pot schimbă apoi în diverse beneficii. Cu alte cuvinte, ții ochii pe drum, nu în telefon, și câștigi!

safedrive-tudor-cobalas

,,Cea mai mare dorință a noastră este ca SafeDrive să fie utilizat de cât mai mulți șoferi din toată lumea, așa încât să reușim să reducem numărul accindetelor rutiere cauzate ”texting while driving” până la 0. Chivas The Venture este șansa noastră de a ne face cunoscuți la nivel global și de a oferi soluția propusă de noi întregii lumi!”. – Tudor Cobalas, co-fondator SafeDrive

SafeDrive poate deveni un fenomen global

SafeDrive este una dintre cele 5 idei finaliste în România pentru Chivas The Venture, o competiție la nivel mondial care își propune să aducă în prim plan cele mai bune idei de afaceri care au un impact social mare, care pot face un bine celor din jur.

Se estimează că abia în următorii 4 ani vom vedea pe străzi mașini care vor merge singure. Până atunci, mulți șoferi își vor pierde viața, din păcate, pentru că au fost atenți la telefon și nu la drum. Îmi doresc de aceea ca SafeDrive să aibă ocazia să urce pe scena Chivas The Venture, în finala mare de la Shanghai. Astfel întreaga lume poate afla și folosi ideea românilor.

Va invit așadar să votați SafeDrive în finala din România.

button-vot

***

Ca ambasador Chivas The Venture în România, am ca misiune promovarea SafeDrive în competiție. Cred însă că pe lângă ocazia de a ajunge în finala mare, această aplicație trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. De aceea, vă rog să fiți alături de mine și mai ales de SafeDrive.

***

Celelalte 4 idei finaliste în România sunt:

Babele este o platformă online de open sourcing dedicată inovației, care are ca scop binele comunității. Platforma facilitează conexiunea dintre antreprenorii sociali și stakeholderii relevanți, pentru a construi și valida împreună strategiile de business astfel încât impactul social al acestora să-și atingă potențialul maxim.

Bookster este prima bibliotecă pentru companii din România. Bookster selectează cele mai bune cărți din lume și le livrează la birou săptămânal, gratuit pentru angajați, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile oferă angajaților un instrument eficient pentru dezvoltarea personală și profesională.

ORIN System este compania care își propune să reducă poluarea prin sisteme integrate de iluminat, care folosesc energia becurilor speciale pentru a genera ioni negativi în aerul contaminat, curățând astfel orice urmă de poluare. În acest fel, noxele și mirosurile neplăcute nu sunt mascate sau evacuate, ci eliminate.

Symme3D este companie care produce imprimante multifuncționale ce printează tridimensional părți anatomice umane. Scopul printării organelor la scară reală este de a ajuta doctorii chirurgi să determine tactil și cu mai multă precizie poziția tumorilor înainte de operații. Astfel, se reduce timpul de anestezie, iar riscurile la care pacienții sunt supuși pe masa de operație sunt diminuate.

***

Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

Sursa foto: © Mike2focus | Dreamstime.com

3 comentarii

  1. Multumim frumos KARMAPOLICE! Te invitam sa descarci aplicatia si sa ne spui daca o gasesti si folositoare.

    Cu bine,
    Tudor
    Co-fondator SafeDrive

  2. […] SafeDrive este aplicația mobilă care diminuează numărul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan, încurajând șoferii să renunțe la folosirea acestuia în timpul condusului și recompensându-i cu puncte. Punctele se transformă în vouchere, care pot  fi  folosite pentru a achiziționarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive, direct în aplicație. Puteți găsi informații despre proiect și la Manafu. […]

Comentează