MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum ar fi sa locuiesti intr-o cladire cu partie de schi?

Iernile geroase din Kazakhstan, unde temperaturile scad constant până la -15 grade Celsius, sunt perfecte pentru schiat, doar că Astana, capitala țării, nu are nicio pârtie, cea mai apropiată fiind la patru ore de condus.

Shokhan Mataibekov, schior înrăit și membru al Uniunii Arhitecților din Kazakhstan, a gândit clădirea cu pârtie de schi pe post de acoperiș, numită Slalom House, care servește ca suport pentru o pârtie de schi.

Vorbim oricum de o idee, de un proiect, șansele ca “pârtia pe bloc” să devină realitate fiind destul de mici. Costurile construirii clădirii se ridică la 70 de milioane de dolari.

Alte cifre: blocul de apartamente ar urma să aibă 21 de etaje, lungimea pârtiei este de 326 de metri, 421 de apartamente de două camere ar avea această clădire, iar la parter ar putea găzdui magazine și restaurante.

3 comentarii

  1. Ideea nu este rea de loc, avand in vedere ca partiile sunt asa departe de oras. Dar am o mica nedumerire: Cred ca o sa il faca exclusivist, pentru ca partia aia e destul de mica, pe macheta nu stiu daca sunt 30 de schiori in acelasi timp!

  2. Probabil doar pentru rezidenti.

  3. […] – Cum ar fi să pleci de la birou pe o pârtie de schi. […]

Comentează