MANAFU*

Abonamente Evensys

Aproape toti prietenii de pe Facebook sunt falsi

prieteni-falsi-pe-facebook

Cei mai mulți dintre prietenii noștri de pe Facebook nu simt nimic față de problemele noastre și nu ne dau o importanță prea mare, arată un studiu recent realizat de Robin Dunbar, profesor de psihologie la Oxford. Din cercetările sale a reieșit că există o mică legătură între a fi prieten cu cineva pe Facebook și a te baza pe el sau chiar a vorbi cu el regulat.

Din eșantionul studiat de profesor, o persoană avea în medie 150 de prieteni pe Facebook. Dintre aceștia, doar 14 și-ar exprima compasiunea într-un moment greu și numai 27% sunt prieteni și în realitate. Mai mult, subiectul în cauza tinde să își clasifice prietenii pe niveluri. Doar 5 nume sunt în cercul de prieteni apropiați, alte 15 nume formează următorul nivel, apoi alte 50 și așa mai departe.

O altă idee revelată de acest studiu spune că prezența noastră în social media previne cumva erodarea prieteniilor. Zicala “ochii care nu se văd se uită” își pierde din valoare în Era Facebook. Acum reușim să ne vedem mai mult și mai ușor. Dar asta nu e tot ce contează într-o prietenie, nu-i așa?

Via | Sursa foto: © Rocketclips | Dreamstime.com

2 comentarii

  1. Mihai says:

    Cercetarea pe care a facut-o a tinut cont si de reach? 5% ? Care-i numarul maxim de persoane pe care le poti urmari la orice update (close friends) ? cumva 10?15? 😀

  2. Reach-ul pe profiluri e mai mare cred, undeva peste 20% si cred ca depinde si de numarul de prieteni si de interactiuni avute. Dar cert e ca e mai mare decat pe pagini, cel putin in opinia mea.
    Cred ca analiza a fost calitativa si research-ul a luat insight-uri directe.

Comentează