MANAFU*

Abonamente Evensys

Un model de afaceri potrivit si in Romania

postmates

Începutul lui 2015 ne-a adus Uber și cumva AirBNB. Anul acesta a început cu disponibilitatea Netflix în România. Companiile globale – și mă refer aici în principal la noul val de companii care au crescut cu ajutorul aplicațiilor și al Internetului – caută noi piețe de “desfacere”. Cine știe ce alte afaceri cool vor ateriză în România în 2016!? Poate vom primi un Amazon.ro, cu toate că pentru români pare astăzi mai interesant Aliexpress.com.

Pe piața din US, unde s-au lansat cele mai multe idei care ne fascinează, o nouă afacere a atras atenția tuturor. Postmates, un serviciu de curierat on-demand, este printre cele mai admirate companii din ultimul an. Gândiți-vă la un Uber pentru curieri.

Serviciul are la bază o aplicație prin care utilizatorii pot comanda produse de la afaceri locale din 40 de orașe americane. De altfel, Postmates s-a poziționat că fiind un fel de Anti-Amazon. Ideea a fost să ofere livrări rapide și pentru cei care nu sunt prezenți pe marele site de e-commerce sau nu au o soluție proprie de comerț online.

Cum funcționează Postmates?

După instalarea aplicației pe telefon (sau accesarea paginii web), poți alege un furnizor din lista propusă sau prin search în baza de date Postmates. Cel mai adesea, oamenii folosesc aplicația pentru livrări de la restaurante și magazine. Printre companiile care au testat serviciul se numeră Starbucks, McDonald’s, Apple sau 7-Eleven. Timpul de livrare poate ajunge până la o oră, însă compania a anunțat și un serviciu rapid numit Pop, care va deservi clienții cu comenzile de la restaurante, în doar 15 minute.

Curierii pot veni la client pe bicicletă, scuter sau cu mașina. Ei primesc 80% din taxa de livrare și 100% din bacșiș. “Atenția” poate fi oferită doar din aplicație, selectând procentul extra față de costul livrării.

În București, există un serviciu de livrări rapide cu bicicleta, Tribul. În Europa, se vorbește mult despre Deliveroo, iar în US mai există InstaCart, Magic și UberRUSH.

Comentează