MANAFU*

Abonamente Evensys

O idee pentru OLX si cateva date pentru cei care vand si cumpara masini

olx-auto

Posibil să existe deja, dar dacă nu s-ainventat încă, ar trebui cineva să lanseze job-ul de vânzător sau asistent de vânzări pe site-urile de anunțuri. Un job care ar prelua sarcina de a căuta oferte și chiar de a vinde pe site-urile de anunțuri online. Pe mine m-ar ajută mult. Probabil mai sunt câțiva (poate mai mulți) ca mine.

Dacă există oameni care îți plimbă câinele cu mare plăcere și pentru un comision, de ce nu ar există cineva care ți-ar căuta lucrurile dorite sau ar vinde lucurile “nedorite” pe OLX.ro?

O poveste adevărată

Am câteva lucruri pe care nu le folosesc sau nu le-am utilizat vreodată. Ocupă loc, strâng praf. Unele ar fi utile altora, dar nu am niciodată timp să mă ocup de ele, deși astăzi să vinzi online nu reprezintă o mare filosofie.

Mă gândesc să fac din asta un proiect tată – fiu, ca o primă lecție de antreprenoriat. Chiar zilele trecute mi-a zis că a aflat de la un copil mai mare de “brand-ul OLX care vinde mai ieftin”. Și-a instalat mai întâi aplicația OLX Arabia și m-a întrebat ce țară să aleagă. Am zâmbit și l-am direcționat către aplicația corectă. Ieri a fost ziua în care a comparat ofertele la BMX-uri și a calculat ce ar putea să vândă din casă pentru a strânge banii necesari. Poate ne trezim fără televizor în casă!!

În același timp, mă interesează să cumpăr o mașină de oraș. Mă gândesc la un Smart Four Two cu care să mă mișc mai ușor prin Capitala tot mai aglomerată. Chiar dacă fiul meu are zeci de mașinuțe, nu aș lăsa căutarea pe mâna lui. Cel puțin nu la vârsta de acum. Deci un om care să se priceapă la mașini m-ar ajuta. Am auzit că există consilieri în evaluarea mașinilor de ocazie. Trebuie doar să îl întâlnesc pe cel care va căuta pentru mine. Poate dau anunț pentru asta chiar pe OLX!

Cât de puternic este OLX.ro pe segmentul auto

Toată lumea a auzit de OLX.ro până acum. A pornit în forță sub un alt brand, a acaparat competitorul direct și a fost în ultimii ani unul dintre cele mai vizitate site-uri din România. Alexa.com îl pune acum pe locul 6 la nivel național, după nume grele precum Google, Facebook, YouTube și Yahoo. În prezent, OLX.ro atrage lunar, în medie, peste 10 milioane de utilizatori unici, iar aplicația mobilă are peste 3,2 milioane de descărcări.

De altfel, un studiu realizat de Reveal Marketing poziționează OLX.ro în vârful clasamentului celor mai eficiente servicii de anunțuri pentru Categoria Auto. Cercetarea a luat în calcul 160 de anunțuri publicate pe trei platforme de vânzări online, între care s-a aflat și OLX.ro.

Rezultatele au arătat că în primele 14 de zile de la publicarea anunțurilor se înregistrează 1.935 de contacte realizate prin mesageriile interne ale site-urilor, telefon sau SMS. Dintre acestea, 80% sunt făcute pentru anunturile de pe OLX.ro. Mai multe detalii sunt disponibile în analiza dedicată pe Blogul OLX.ro.

analiza

***
Post inspirat dintr-o poveste adevărată și publicat în campania de promovare a site-ului OLX.ro

2 comentarii

  1. Carmen says:

    Pe ramura auto cred ca mai sunt site-uri de anunturi care se ocupa exclusiv cu asta si probabil ar fi mai indicat sa optezi pentru acelea. Insa n-a zis nimeni ca nu poti lua si de aici. Ideea ta mi se pare buna pentru cei ce nu prea au timp sa-si vanda produsele si cred ca si ei s-ar bucura sa obtina niste bani dintr-o vanzare de produse ce nu le apartin. Sper ca am inteles bine ideea.

  2. Candva ma gandeam la ideea asta si cred ca ar avea succes. In Romania nu cred ca exista un astfel de serviciu!

Comentează