MANAFU*

Abonamente Evensys

Chris Simion si Pascal Bruckner ridica un teatru in Bucuresti

Pascal Bruckner Chris Simion

De 70 de ani, nu a mai fost construit nici un teatru privat în România. Inițiativele de teatru independent post-decembriste s-au dezvoltat în spații închiriate, nu tocmai favorabile (subsoluri, poduri, cârciumi, magazine etc.). Teatrul are festivaluri frumoase, are fani, dar nu are spații noi.

Regizorul și scriitorul Chris Simion și-a propus să schimbe această stare de fapt și lansează alături de bine-cunoscutul filosof, romancier, eseist francez Pascal Bruckner proiectul primului teatru independent construit în România, „Grivița 53” – numit așa deocamdată după strada din București unde va fi ridicat.

Cei doi au o lungă istorie de colaborări și nu sunt străini de inițiativele din teatrul românesc. Împreună au înființat, în 1999, DAYA, prima companie de teatru independent din România.

Pascal Bruckner se află în aceste zile la Festivalul Internațional de Teatru UNDERCLOUD, unde prima sa piesă de teatru, „Crăciun la palat”, va fi citită public în premieră mondială după prezentarea proiectului „Grivița 53”.

Comentează