MANAFU*

Abonamente Evensys

7 lucruri de retinut la noul iPhone 7

iphone-7

În ultimii doi ani, nu mi-am arătat deloc admirația față de modelele iPhone nou lansate. Am zis de iPhone 6 că are un design urât, iar despre iPhone 6S că e cel mai neinteresant model din istoria brandului.

Cu toate acestea, am deținut cele două telefoane și le-am apreciat foarte mult. Designul a început să îmi placă (asta și pentru că alte branduri nu au reușit să iasă din tipare), și m-am obișnuit cu ideea că Apple nu mai poate face pași mari și rupe gura târgului, când toți producătorii au acum la dispoziție aproape aceeași tehnologie.

De aceea, nu o să spun nimic rău despre noul iPhone 7, lansat aseară. Bine, poate că este modelul care a adus cele mai puține surprize la evenimentul de anunțare, după ce în ultimele luni au apărut tot felul de poze și detalii pe tot Internetul, care s-au adeverit în cele din urmă.

Probabil la iPhone 8, executivii Apple vor urca pe scenă și vor spune: “Așa cum ați văzut deja, nu mai avem nimic nou și nedescoperit încă să vă spunem, așa că hai să le pipăiți un pic și să mâncăm sandvișuri d’alea mici!”.

Mă gândesc că vrei totuși să știi câteva lucruri interesante despre iPhone 7. O să le punctez pe scurt, pentru că sper să am o experiență unu-la-unu cu noul telefon cât mai curând.

Butonul Home nu mai există – Mă rog, îl vezi pe telefon, însă nu mai funcționează prin apăsare (click) ca în ultimii 10 ani. Acum comenzile sunt date prin atingere (mai ușor, mai apăsat), ceea ce la început poate fi o mică provocare de adaptare.

Mufa jack e istorie – Controversata decizie de a renunța la căștile clasice a dus la apariția AirPods, setul de căști wireless, cu o formă ciudată și un preț nejustificat de mare, 160$. Înțeleg că în cutie, iPhone 7 vine și un adaptor pentru vechile căști, așa că m-am mai liniștit un pic.

Design-ul a rămas același – Pentru prima dată în istoria sa, Apple păstrează aceleași linii generale de design la 3 modele. Dimensiunile sunt aceleași de la 6 și 6S. Dacă te încălzește cu ceva, iPhone 7 e mai ușor cu 5 grame decât predecesorul.

Bateria e mai bună – Singurul lucru care mă interesează acum la un telefon este bateria. Am ajuns să îmi încarc telefonul de cel puțin 2 ori pe zi. Apple promite o autonomie cu 2 ore mai mare față de modelul precedent. Ar ajunge acum la 12 ore de browsing.

Avem boxe stereo – Cineva se va bucura la vestea asta, probabil voi găsi și eu utilă această noutate, când voi fi nevoit la o petrecere viitoare să pun telefonul într-un pahar de plastic pentru a avea o muzică pe fundal.

Mai mult spațiu de stocare – 32GB este noul 16GB, ceea ce ar trebui să îi bucure pe mulți utilizatori. Eu deja nu mă mai împac cu 64GB, așa că visez acum la un jet black de 256GB.

Este rezistent la apă – Ura, Apple reușește astăzi ce Sony a făcut acum 2-3 ani cu un model Xperia. E un lucru care îmi place tare mult. Să nu care cumva să îl băgați în piscină pentru că ați citit la Manafu. Rezistă la stropit cu apă!

Specificații complete găsiți aici.

După lansarea iPhone 7, încep să cred că ne place mai mult iOS decât telefonul în sine. Una peste alta, aștept lansarea din octombrie. Aș putea să prezic o dată de lansare în România, dar pentru prima data simt că entuziasmul nu mai e ca pe vremuri.

aifon-7

 

aifone-7

 

ifon-7

 

ifone-7

5 comentarii

  1. Gabriel says:

    De menționat este faptul ca airpods sunt optionale, iar in cutie vine cu casti EarPods cu lightning si adaptor

  2. Șerban says:

    Nici Apple nu mai e ce-a fost…

  3. Sincer, nici nu m-a interesat sa aflu mai multe despre AirPods. Stay classic, man!

  4. Asteptam cu nerabdare sa vedem cu ruleaza blogurile si platformele noastre pe noul iPhone 7!

  5. Tiberiu says:

    Am un iphone7 de câteva zile .se încălzește uneori exagerat la utilizare normala zic eu.stie careva ce se întâmpla?

Comentează