MANAFU*

Abonamente Evensys

Ai cont de Yahoo? Uite ce trebuie sa faci acum!

yahoo-atac

Yahoo a fost cândva foarte popular în România și cumva cred că Yahoo Mail are încă o cotă mare de piață la noi. Ați auzit probabil, în ultimele zile, că un număr mare de conturi Yahoo au fost compromise (date personale expuse). Am cerut echipei Bitdefender România câteva sfaturi de securitate care să reducă riscul unor incidente în următoarea perioadă.

1. Schimbați parola contului în cel mai scurt timp și asigurați-vă că folosiți metode de autentificare în mai mulți pași, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, și numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate. Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail e folosită în procesul de logare. Este important să nu refolosiți pe viitor vechea parolă!

2. Fiți atenți la campanii de phising (înșelăciune). De regulă, răufăcătorii profită de breșe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se așteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breșei asupra datelor personale, șansele ca aceștia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

3. Instalați o soluție de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fișiere atașate cu conținut periculos. Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar amenințări de tip ransomware care blochează accesul la fișiere și solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

“Breșele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puține ori hackerii care intră în posesia acestor informații abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se așteaptă să fie contactată, aceasta e mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informații suplimentare solicitate de hackeri”, spune Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.

Sursa foto: © Embe2006 | Dreamstime.com – Yahoo Photo

4 comentarii

 1. Victor says:

  Cam degeaba ai instalat un antivirus bun precum Bitdefender, daca hackerii fura bazele de date cu parole. Cel mai bine este sa folosesti parole diferite pentru fiecare site in parte.

 2. Cristi says:

  Autentificarea cu verificare prin sms e sfanta. O folosesc peste tot, pe unde pot.

 3. Mihai Băjenaru says:

  poate să fie și spart, și hackerit… eu am creeat id-ul ca să vorbesc cu firma de internet, și să țin legătura cu familia, ahh`și pentru gaming. de când s-a transformat Yahoo-ul din Windows, în aplicație web, și NU știu de ce a făcut-o…

  cont-ul m**********[email protected], a fost dezactivat. El va fii șters în 90 zile. nu ar trebui să mă îngrijoreze. m-a îngrijorat când yahoo era populat, și avea versiunea veche.

  mai folosesc un ID de la Yahoo, care și acela o să fie dezactivat. Yahoo! ID: m****.****p (poate unii îl știți)
  Baftă Yahoo, numai ești ce ai fost acum…

 4. BestAL says:

  Daca schimbi parola periodic si bifezi sa primesti notificari pentru orice conectare care pare a fi straina, cred ca sansele sa iti sparga cineva contul scad considerabil.

Comentează