MANAFU*

Abonamente Evensys

Chivas ofera o noua ocazie de afirmare antreprenorilor sociali

chivas-the-venture

Unele branduri creează campanii memorabile, care ne distrează și ne fac să ne simțim bine. Altele creează programe pe termen lung, care dau forță unor oameni și aduc în față lumii întregi numai lucruri bune, așa cum a făcut Chivas anul trecut și continuă să facă și anul acesta.

Pentru a două oară, la nivel global și în România, Chivas a dat start competiției de antreprenoriat social The Venture, care pune pe masă un milion de dolari pentru cele mai bune idei de afaceri.

De ce să participi la The Venture?

Antreprenoriatul social este și despre binele altora. Este despre puterea de a crea afacerea ta și a-i ajuta pe alții în același timp. Este despre a veni cu o idee și a lansa un business care poate avea un impact asupra oamenilor sau mediului înconjurător. Este despre inovație și viziune.

România a dat multe idei bune în ultimii ani și are mulți tineri și oameni de afaceri creativi. Pentru ei a fost creată competiția The Venture.

The Venture oferă business-urilor cu impact social oportunitatea de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar și, nu în ultimul rând, de a obține un lucru visat de mulți: recunoaștere internațională.

În competiție, poate intra orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari și aflată într-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth.

Care sunt etapele The Venture?

Participarea la The Venture se face în două etape: una locală, în cadrul căreia va fi decis start-up-ul câștigător din țara noastră, și cea globală, în care concurează cele mai bune start-up-uri selectate.

Etapa locală se desfășoară în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017 și reprezintă primul pas în experiența The Venture. Chivas România oferă 5.000 de euro și ocazia de a trece prin stagii de pregătire și consiliere personalizată pentru antreprenori.

Antreprenorii români se pot înscrie pe site-ul www.TheVenture.com, până pe 30 octombrie 2016. După această dată, 10 afaceri vor fi selectate pentru a participa la o sesiune de pitch, pe 23 noiembrie 2016. În urma acesteia, juriul competiției va alege 5 finaliști în etapa locală.

Etapa internațională se va desfășura în intervalul martie – iulie 2017. Antreprenorii calificați în finală se vor bucura de experiența unui accelerator de business și a unui program de mentorat dezvoltat în colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social de la Universitatea Oxford. Este o fază de pregătire pentru marea finală, unde premiul oferit este de 750.000$. Alți 250.000$ vor fi alocați prin vot public finaliștilor.

Cine supervizează The Venture?

Întregul demers de a descoperi cel mai promițător business cu impact social din România va fi analizat și supravegheat de o echipă de mentori formată din: George Buhnici, realizator TV și antreprenor, Marius Ghenea, expert în domeniul antreprenoriatului, Cristian China Birta, antreprenor online, consultant și blogger, Tudor Furir, Directorul General al Pernod Ricard România și Republica Moldova.

button

***

Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a competiției Chivas The Venture

1 comentariu

  1. Actiunea asta ar merita o promovare intensa! Romanii nu duc lipsa de idei iar actiuni de acest gen ne vin ca o manusa!

Comentează