MANAFU*

Abonamente Evensys

Objects of Desire: Leica Sofort

leica-sofort-camera-2

În era fotografiei digitale, Leica îndrăznește să facă lucrurile puțin diferit. Zilele acestea a fost anunțată camera foto Leica Sofort (sofort înseamnă imediat, în germană), care va fi disponibilă în noiembrie. Aceasta cameră foto instant ne duce automat cu gândul la succesul avut de Polaroid în urmă cu 2-3 decenii.

Leica Sofort se va regăsi pe wishlist-urile multora dintre noi tocmai pentru senzația de instant gratification pe care o ai atunci când fotografia pe care tocmai ai făcut-o este imprimată pe hârtie foto, câteva minute (sau chiar secunde) mai târziu. Nu este vorba despre artă fotografică, ci despre arta de a trăi clipa și de a o surprinde – și păstra pe formatul care va fi mereu un clasic: hârtia.

Camera foto nu este 100% automată, are câteva setări (Macro, Bulb, Auto, Self timer, Party & People, Sport & Action, Dublă Expunere și Selfie), filmul folosit este “instax mini” (film universal pentru fotografiile făcute cu acest tip de camere) și poți alege între poze alb-negru și color.

Prețul nu e tocmai mic: 270 de euro, dar când spui Leica, nu te gândești niciodată la prețuri mici, chiar și atunci când vine vorba despre o cameră foto instant.

Leica Sofort va fi disponibilă în trei culori: Mint, Orange și White.

Comentează