MANAFU*

Abonamente Evensys

Va avea Dagadam succesul Vector Watch?

Vector Watch s-a bucurat de un anumit succes în universul smartwaches. Cu un design foarte bun, cu un număr de modele pentru toate gusturile și cu o baterie care necesită încărcarea o dată la 30 de zile, ceasul cu ADN românesc și-a găsit mulți fani. Eu cunosc foarte mulți posesori mândri. Acum o altă echipă din România își încearcă norocul pe piața aglomerată a ceasurilor inteligente cu brandul Dagadam.

Recent am achiziționat un TicWatch 2, un smartwatch gândit și produs în China de o echipă foarte bună în user experience și user interface. Chinezii au creat un foarte bun ceas cu un preț la jumătatea celui pe care l-am plătit pentru Apple Watch în urmă cu un an. În campania de crowdfunding, chiar, au oferit primele exemplare la 1/4 din prețul ceasului cu măr.

Ei bine, când am văzut designul și specificațiile Dagadam, m-am gândit că acesta va fi următorul meu deșteptător inteligent.

Cum se prezintă Dagadam

Dupa o campanie inchisa prematur pe Kickstarter, Dagadam este acum in asteptarea re-lansarii. Realizat din aluminiu utilizat și în industria aeronautică, ceasul este nu doar frumos, ci și foarte durabil, rămânând în același timp ușor.

Bateria ceasului nu o să-i dea bătăi de cap utilizatorului, pentru că va ține cinci zile. Practic, dacă nu ai de gând să îl folosești întruna, îl poți încărca duminică seara și bateria te va ține până vineri. Sper să prind ziua când și smartphone-ul meu va fi la fel!

Bateria ține mai mult datorită sistemului de operare propriu, Dagadam OS, care este optimizat pentru consumul de energie. Și display-ul se adaptează în funcție de lumina ambientală, consumând mai puțină baterie atunci când lumina de afară este suficient de puternică.

Pe lângă ecranul tactil, creatorii au prevăzut ceasul cu un senzor tactil, menit să ușureze utilizarea ceasului fără a obstrucționa vederea ecranului atunci când îl atingem cu degetul. Foarte ingenios!

Ecranul are rezoluția de 400×400, este rotund și acoperit cu gorilla glass, cu proprietăți anti-zgârieturi și antireflex. În plus, ecranul este tratat cu un strat anti-amprentă. Dagadam are microfon și boxe audio încoporate, curele care pot fi schimbate (culori diferite, materiale sport sau elegante, respectiv din cauciuc și piele). Capacitatea de stocare este de 4 GB, iar memoria RAM de 512 MB. Ceasul are un senzor de puls, accelerometru, giroscop, încărcare wireless și este rezistent la apă până la o adâncime de 30 de metri. Dagadam e compatibil cu dispozitivele iOS și Android.

Printre fondatorii proiectului Dagadam Watch se numără românii Dragoș Mandu, Liviu Alexandru și Bogdan Daragiu. Ceasul este programat să intre în producție la începutul anului viitor, iar în primăvară ceasul ar putea fi deja livrat către cumpărători. Prețul de pornire va fi de 200 $.

dagadam-watch

dagadam_watch_specifications

 

2 comentarii

  1. Iote says:

    Ma bucur ca romanii ies tot mai mult din carapace si aduc pe piata produse bune.

  2. Bogdan says:

    Întrebarea din titul e foarte bună. La cum e promovat Vector Watch mi-e greu să cred că le poate călca cineva pe urme prea curând. Și nu e vorba doar de tehnologie, ci de modelul de business.

Comentează