MANAFU*

Abonamente Evensys

Apple va lansa o aplicatie pentru editare video. Se naste un nou trend?

Am tot sperat că toată nebunia asta cu filtrele, emoticoanele aplicate și măscăreala va trece destul de repede. E deja sport global, întreținut de mai toate platformele vizuale mari și de zeci de aplicații, poate chiar sute. Trend-ul nu dă semne să moară. Dimpotrivă, acum și Apple vrea să intre în horă. A anunțat lansarea aplicației Clips, care “împrumută” multe dintre opțiunile deja întâlnite pe Snapchat, Instagram, Vine și chiar Prisma. Din fericire, Clips nu e și o rețea socială. Asta ne mai lipsea, o platformă de socializare făcută de Apple. În schimb, utilizatorii pot distribui conținutul pe Facebook, Instagram, Twitter și YouTube.

Ce face Clips? Înregistrează clipuri de maximum 30 de minute, pe care le poți “altera” cu filtre gen Prisma, cărora le poți aplică subtitrări sau emoticoane ori elemente grafice simple. Cu funcția Posters, de pildă, creezi imagini simple de intro pentru un clip sau un capitol dintr-un tutorial. Aplicația te lasă să editezi și să unești clipurile filmate, pentru ca în final să ai o poveste video închegată.

Aplicația va fi lansată în aprilie și va fi disponibilă doar pentru utilizatorii iOS.

Voi ce credeți? Va prinde Clips? Asistăm la nașterea unui nou trend? Al clipurilor editate on-the-go, fără software scump și ore consumate în fața monitorului?

1 comentariu

  1. Mihai says:

    In ce ritm creste ponderea video, sunt sigur ca va prinde!

Comentează