MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce ne place sa facem cumparaturi in magazine?

Sunt un fan al cumpărăturilor online. Cumpăr de mai multe ori pe săptămână. Dacă mă uit la istoricul primelor 3 luni din an, am depășit 40 de tranzacții pe web. De la cărți și aplicații la haine și încălțăminte. Am câteva magazine online de unde cumpăr frecvent. Am învățat deja modelele și măsurile. Rar dau greș și dacă se întâmplă, returnez foarte ușor.

Cu toate acestea, mulți preferă încă să meargă la reprezentanțele brandurilor sau în mall-uri. Chiar mi s-a părut interesant să citesc motivele pentru care englezii preferă să facă vizite în magazinul clasic. Le vedeți și voi în graficul de mai jos.

Sunt de părere că online ai mai multe avantaje. Găsești mai ușor anumite produse, petreci mai puțin timp căutând prin magazine, ba chiar poți face rezervări de produse în reprezentanțele offline. Și exemplele pot continua.

Mi-ar plăcea însă să aflu de ce preferați voi să mergeți într-un magazin clasic în scurtul sondaj de mai jos.

4 comentarii

  1. pipzn says:

    Din start, ma enerveaza ideea de (orice fel de) cumparaturi.

    Altfel, daca facem abstractie de probleme de curier sau politica de retur produse (nu ai cu cine vorbi, amanari mai mult sau mai putin justificate) si returnare bani (30 sau mai multe zile), exista situatii in care cumparaturile on line pot fi facute fara probleme: carti, produse de papetarie/menaj si situatii in care nu: articole de incaltaminte / imbracaminte.
    Referitor la cazul 2, nu problemele legate de marimi sunt cele mai mari ci realitatea legata de produs. O poza (de pe site) poate sa faca cat o mie de cuvinte dar poate fi departe de realitate in privinta materialelor si modului de realizare. Daca nu sunt diferente chiar mari de costuri e de preferat sa cumperi aceste produse in magazine fizice pentru ca o faci imediat si in cunostinta de cauza decat sa ai ulterior un schimb de colete (cu costuri de timp, nervi si bani) pentru marfa necomforma asteptarilor.

  2. verzuliu says:

    Mersul in magazinele offline inseamna miscare-activitate. Daca e sa cumparam, macare, haine, sa lucram, totul in online…unde ajungem?

  3. oana haiduc says:

    Eu mereu rasfoiesc cataloagele inainte sa ma duc la cumparaturi https://www.catalomat.ro/ Asa stiu unde gasesc cele mai bune oferte.

  4. Marian Popescu says:

    Cateodata e mai avantajos sa stii dinainte ce poti gasi intr-un anumit magazin, ca sa nu mai pierzi timpul cautand ceva si sa-ti dai seama apoi ca nu au ceea ce cauti. Pe https://www.catalog-hypermarket.ro/ vad ce se gaseste in hypermarket inainte sa plec de acasa.

Comentează