MANAFU*

Abonamente Evensys

Partea intunecata a Facebook Live

Facebook Live a deschis un nou capitol în evoluția social media, ne-a deschis ochii spre o lume întreagă cum nu mai văzusem, dar a deschis și o ușă spre o parte întunecată, nedorită. Chiar zilele trecute, în Chicago, 40 de oameni au urmărit live pe Facebook o tentativă de viol, fără că unul măcar dintre ei să anunțe poliția. Și acesta e doar o situație recentă dintre multe altele. Această nouă televiziune la purtător chiar ne pune în posturi neimaginate acum câțiva, așa cum se poate vedea din exemplele următoare.

Uppsala, Suedia: În luna ianuarie a acestui an, trei bărbați au violat o femeie și au transmis totul live pe Facebook. Streaming-ul a continuat până când atacatorii au fost găsiți de polițiști, aceștia din urmă fiind cei care au oprit transmisia.

Chicago, SUA: Anul trecut, în iunie, Antonio Perkins, în vârstă de 28 de ani, membru al unei bande, și-a transmis în direct propria moarte, după ce a fost împușcat în timp ce folosea aplicația video oferită de Facebook.

Virginia, SUA: În iunie 2016, contul de Facebook al televiziunii TLC a transmis în direct o naștere.

Minnesota, SUA: Probabil cel mai cunoscut incident de acest tip. O femeie de culoare a transmis în direct ultimele clipe de viață ale logodnicului ei, imediat după ce a fost împușcat în propria lui mașină de către un polițist.

Virginia, SUA: Trei bărbați au fost împușcați în timp ce unul dintre ei transmitea în direct pe Facebook, din mașina în care ascultau rap și fumau marijuana. Cei trei au scăpat doar cu răni.

Ohio, SUA: Ca să poată face curat fără ca fiul ei să murdărească din nou casa, mama l-a lipit pe acesta de perete, cu ajutorul benzii adezive. A transmis operațiunea live pe Facebook și s-a ales cu acuzații grave, iar cei de la Protecția Copilului i-au luat fiul în vârstă de doi ani.

Florida, SUA: Un bărbat aflat în sediul unei bănci a transmis în direct jaful la care tocmai a asistat.

Chicago, SUA: Probabil cel mai mediatizat caz din ultima vreme (ianuarie 2017) este cel al tânărului cu handicap agresat de patru tineri de culoare, care au făcut-o împotriva albilor și a lui Donald Trump.

Georgia, SUA: Katelyn Nicole Davis, o fată de 12 ani, s-a sinucis în direct pe Facebook, iar polițiștii nu au reușit să șteargă video-ul de pe Internet pentru o vreme.

Sursa foto: Technology image created by Prostooleh – Freepik.com

4 comentarii

  1. Cristi says:

    Dar lucrurile astea se întâmplau și înainte doar că nu le vedea nimeni. Teoretic, după ce se întâmplă câteva, ar trebui să îi facă pe alții să conștientizeze.

  2. rivi says:

    foarte faine exemple.

  3. […] 9 momente dificile din SUA, descoperiți pe blog la Cristi. […]

  4. FanRally says:

    Problema majora in Romania este la copii. Sunt lasati de mici pe facebook si pot vedea oricand asa ceva. Parintii nu se implica prea mult in viata copilului, lasandu-l sa face ce vrea.

Comentează