MANAFU*

Abonamente Evensys

Voteaza proiectul romanesc SOWAT pentru finantarea Chivas The Venture

România este reprezentată în finala Chivas The Venture de SOWAT, un business social care, prin intermediul unui sistem portabil de purificare a apei, își propune să diminueze la nivel global numărul celor care nu au acces la apă potabilă. Participarea României pentru al doilea an în competiția Chivas The Venture oferă un sprijin important antreprenoriatului cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori români orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

Timp de 5 săptămâni, publicul este cel care decide prin vot proporția în care va fi distribuită finanțarea totală de 250 000 $, oferită în această etapă a competiției, către fiecare dintre cei 30 de finaliști. La finalul fiecărei săptămâni, începând cu 8 mai și până pe 12 iunie, 50 000$ se împart între start-up-uri în funcție de numărul de voturi acumulat timp de 7 zile, pe www.theventure.com.

Susținătorii SOWAT pot acorda un vot pe săptămână start-up-ului românesc. Fiecare vot înseamnă o șansă în plus pentru SOWAT de a primi o parte cât mai mare din finanțarea oferită de Chivas The Venture.

Ce este SOWAT și de ce merită un vot din partea noastră

SOWAT este o stație transportabilă care transformă orice sursă de apă dulce în apă bună de băut, printr-un process 100% mecanic. Sistemul păstreaza toate mineralele din apă și poate produce 100 m3 deodată, însemnând o cantitate suficientă pentru 5000 de oameni într-o zi, la un cost lunar de 20 de bani de persoană.

Sistemul este deja activ în 5 țări, unde a îmbunătățit viețile a peste 25.000 de oameni. Prin finanțarea primită în cadrul Chivas The Venture, SOWAT își propune dezvoltarea capacității de producție de la 10 la 20 de aparate lunar, astfel ca până în 2020 să poată veni în ajutorul a 5 milioane de oameni care au nevoie de apă potabilă.

Finala Globală

Khaled Al Mezayen, fondator SOWAT, este reprezentantul României în finala globală a competiţiei Chivas The Venture, unde concurează alături de alți 29 de antreprenori din țări de pe tot globul. Pentru Khaled urmează participarea la pitch-ul final de la Los Angeles, locul unde va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea și unde își va prezenta ideea în fața unor experți internaționali în domeniul afacerilor. În cadrul pitch-ului, juriul va decide care dintre cele 30 de start-up-uri finaliste va primi restul sumei de 750 000$ pusă în joc de Chivas The Venture.

Comentează