MANAFU*

Abonamente Evensys

De Ziua Copilului, sa ne gandim si la siguranta copiilor in mediul online

De Ziua Copilului, părinții se gândesc doar la lucruri frumoase pentru cei mici. Însă poate e și un moment bun pentru a se gândi și la siguranța lor în mediul online. Am văzut, în ultimii ani, cum a scăzut media de vârstă a celor care ajung să aibă acces la gadget-uri și chiar Internet. Vorbim totuși de prima generație de nativi digitali, cei pentru care tehnologia devine o nevoie de bază și pe care nu îi mai putem aborda cu vorba “Pe vremea mea…”.

De altfel, un studiu intern Bitdefender ne spunea recent că unul din șapte minori are simultan telefon și calculator, iar timpul petrecut pe aceste dispozitive urcă de la trei ore la vârsta de cinci ani, până la aproape cinci ore în adolescență.

Cum ne putem proteja copiii pe Internet

Istoria recentă ne-a arătat că suntem amenințările cibernetice sunt în creștere și din ce în ce mai viclene. WannaCry e cel mai bun exemplu! Dar dincolo de atacuri de tip ransomware, pentru copii există și alte amenințări online. Cel mai adesea pot fi expuși la conținut neadecvat. M-am gândit de aceea să împărtășesc experiența personală.

Fiind unul dintre cei care testează produsele Bitdefender, mi-am înregistrat toate computerele în abonamentul Bitdefender Total Security Multi-Device 2017, care îmi oferă funcția de Control Parental. Pe scurt, aceasta permite să monitorizez și să controlez, chiar și atunci când nu sunt acasă, website-urile vizitate, aplicațiile utilizate și persoanele contactate de junior.

Încerc apoi să îl țin ocupat și interesat de cât mai multe lucruri din offline. Sunt acum diverse jocuri și jucării care nu se conectează la nimic și nu au ecrane. Unele chiar îl solicită fizic. Ideea a fost să nu găsească în tehnologie un loc de refugiu atunci când se plictisește.

Nu i-am îngrădit accesul, nu i-am dat un număr de ore pe săptămână. Ideal ar fi să reușesc să îl fac pe el să înțeleagă că e bine să nu își consume tot timpul cu jocuri și aplicații, că sunt și alte lucruri interesante de făcut, că activitățile în aer liber și întâlnirile cu prietenii sunt chiar mai importante. Pe măsură ce crește, se apropie din ce în ce mai mult de tehnologie. Asta e clar. Dacă atracția va fi mare, cel mai probabil vom ajunge și în punctul în care vom stabili câteva reguli de utilizare.

Câștigă unul din cele 3 abonamente anuale Bitdefender Family Pack 2017

Pentru că astăzi e Ziua Copilului, m-am gândit că ar fi o idee bună să ofer câteva abonamente Bitdefender Family Pack 2017 cititorilor blogului. Tot ce trebuie să faceți este să intrați în pagina aplicației și să îmi spuneți în comentarii  (aici, mai jos) care este motivul pentru care ați folosi-o. Ce funcție vă place cel mai mult din ce are de oferit Bitdefender Family Pack 2017. Vor fi 3 câștigători aleși prin tragere la sorți, pe 12 iunie.

Ce poate face Asistența Parentală de la Bitdefender

Pentru cei care caută să achiziționeze o soluție de securitate online pentru acasă, Bitdefender Total Security 2017 și Bitdefender Internet Security 2017 propun un modul de Asistență Parentală mai bun acum. Blochează conținutul neadecvat, restricționează navigarea și accesul la Facebook, jocurile online și orice alte activități de pe web,  în anumite intervale orare. Părintele este anunțat atunci când copilul caută o cale să nu îi respecte regulile. Acest modul dedicat copiilor trimite părinților rapoarte detaliate referitoare la comentarii, postări, fotografii și principalele interese ale minorilor.

UPDATE: Cei trei câștigători sunt: ROXANA SĂNDOI, SEUSAN FLORIN CATALIN, DUMITRU AURELIA. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare!

33 comentarii

  1. Dani Dragomir says:

    Buna. As folosi aplicatia Bitdefender pt ca imi protejează TOATE dispozitivele Windows, Mac și Android din locuința .

  2. Imi place ca include o varietate de funcții pentru a menține întreaga familie în siguranță pe diferite platforme și dispozitive. Bitdefender este surprinzător de puternic, însă atât de ușor de utilizat: gestionează securitatea tuturor dispozitivelor mele de la o singură consolă web intuitivă.

  3. Roxana Săndoi says:

    Cel mai mult mă încântă faptul că aplicația poate fi folosită pentru mai multe dispozitive și este controlată de la o consolă centralizată.
    Având în familie o adolescentă de 12 ani care își petrece mare parte din timpul liber pe internet, funcția de Control Parental mi se pare cea mai utilă și rapoartele oferite părinților. Efectele unor jocuri precum „Balena albastră” pot fi evitate dacă părinții sunt la curent cu toate activitățile virtuale ale copiilor.

  4. Maria says:

    Exact! Este extrem de important sa ne ocupam si de siguranta copilului nostru pe Internet. Se pot intampla multe lucruri chiar micutului nostru, chiar daca credem ca lui nu i se poate intampla nimic.

  5. Principallul motiv pentru care as alege Bitdefender Family Pack 2017 este faptul ca blochează conținutul neadecvat, restricționand navigarea și accesul la Facebook, jocurile online și orice alte activități de pe web, în anumite intervale orare.

  6. Anuca Secara says:

    baietelul mau desi e inca mic intra destul de des pe jjocuri, as alege Bitdefender Family Pack 2017pentru faptul ca blochează conținutul neadecvat si restricționand navigarea

  7. DUMINICA GABRIEL says:

    As folosi aplicatia Bitdefender pt ca imi protejează dispozitivele

  8. Seusan Florin Catalin says:

    Eu detin un Bitdefender 2016 si vreau sa spun ca nu am avut nici o problema de securitate din momentul folosirii.Protectie maxima,nu consuma multe resurse,usor de instalat si de setat,protectie web,ranswome,card,intr-un cuvant isi merita acest number one!
    Imi place foarte mult noua grafica.

  9. Fonodi Erika says:

    Am un baiat de 16 ani are care isi petrece mare parte din timpul liber pe internet. Cu ajutorul Bitdefender Family Pack 2017 as putea sa-l protejez pe el si pe dispozitivele.

  10. Florin says:

    Mandru ca e facut la noi in tara! O treaba bine facuta!

  11. Am instalat de curand, dupa atacurile cibernetice, varianta antivirus Bitdefender free pentru testare. In primul rand observ la Family Pack 2017 reducerea sustantiala de pret, dar si numeroase functii de protectie, printre care ”Administrator parole și Ștergere definitivă – îmbunătățite”!

  12. Isabella Geblescu says:

    Aș folosi Bitdefender atat pentru proiectele la care lucrez ,pentru ca navighez pe foarte multe site-uri cu informatii ce sunt totusi încarcate cu viruși ascunsi ,dar și pentru că atunci cand vreau sa ma relaxez cu un film sau un serial site-urile online nu-mi ofera siguranta necesara si risc de fiecare dată acesândule .

  13. Teodor Cristiana Carmen says:

    Protejează TOATE dispozitivele Windows, Mac
    și Android din locuința mea.
    Efectuez tranzacțtii bancare și cumpărături online fără griji
    Menține protecția dispozitivelor mele chiar și atunci când sunt în mișcare

  14. Broasca Ionut says:

    1.Administrator parole și Ștergere definitivă
    2.Efectuează tranzacții bancare și cumpărături online fără griji
    3.Control Parental

  15. Bursuc Alexandru George says:

    As folosi acest program pentru ca ofera protectie in ceea ce priveste tranzactiile (ceea ce cred ca este unul din cele mai importante lucruri pe care le face) , sa te fereasca impotriva ransomware , control parental si multe altele

  16. Murariu Cornelia says:

    As folosi Bitdefender Family Pack 2017 deoarece este disponibilă acum și pe iOS și ce îmi place foarte mult la acest program este că pot gestiona toate dispozitivele de pe o consolă centralizată.

  17. Tofan Georgeta says:

    As folosi Bitdefender Family Pack 2017 pentru că îmi protejează toate dispozitivele și pot spune că îmi place ca pot efectua tranzacții bancare și cumpărături online.

  18. ANDREI MIHAELA says:

    Protejează-ți fișierele împotriva ransomware

  19. Ganea Evelina says:

    As folosi Bitdefender Family Pack 2017 pentru ca protejeaza tranzactiile si ofera control parental. E foarte important acest lucru datorita jocurilor aparute pe internet. In plus toate dispozitivele sunt protejate excelent.

  20. Bleotu Macrina says:

    Imi place ca include o varietate de funcții pentru a menține întreaga familie în siguranță pe diferite platforme și dispozitive.Imi place ca include o varietate de funcții pentru a menține întreaga familie în siguranță pe diferite platforme și dispozitive

  21. Murarasu Oana-Nicoleta says:

    Mie imi place functia Bitdifender Autopilot deoarece gestioneaza securitatea cibernetica fara a imi solicita interventia.

  22. Murarasu Neculai says:

    Mie imi place functia Bitdefender Photo deoarece se adapteaza la configuratia hardware si software a sistemului pentru a economisi resurse si imbunatati perfoamanta calculatorului

  23. Murarasu Paraschiva says:

    Mie imi place functia de protectie completa a datelor deoarece combate toate tipurile de amenintari. Datele mele si confidentialiatatea datelor vor fi protejate.

  24. Murarasu Elisabeta Claudia says:

    Mie imi place functia modul baterie deoarece economiseste durata de functionare a baterii pentru laptopuri, tablete regland setarile de sistem precum, racirea sistemului, actualizarea sistemului sau conectarea la Bluetooth.

  25. Vasilescu Ionel Cornel says:

    Pentru a proteja toate dispozitivele .

  26. Denisa Puscasu says:

    IL CONSIDER FOARTE BUN PENTRU CA RESTRICTIONEAZA ACCESUL COPILULUI LA ACELE SITE-URI PERICULOASE PENTRU VARSTA LUI, DE VIOLENTA SAU CU CONOTATII SEXUALE. NU SE POT EFECTUA TRANZACTII BANCARE SAU ALTE CUMPARATURI SI ASTFEL ESTI FERIT SA NU RAMAI CU ZERO LEI PE CARD.
    INTR-UN CUVANT FELICITARI CELUI CARE L-A INVENTAT.

  27. Cristian Manase says:

    E tare ca protejeaza toate dispozitivele si datorita faptului ca folosesc si telefonul si laptopul pentru a face plati online, asta e un atu important. Plus ca cei care creeaza Bitdefender sunt romani si asta este un element important in alegerea acestui antivirus.

  28. Grazia Manase says:

    Toate functiile sunt benefice, insa pentru mine siguranta tranzactiilor online este esentiala.

    Faptul ca pot avea si telefonul securizat este iar un aspect esential..

    Optiunea Control parental pare inteersant, desi nu am icnercat-o pana acum, insa am vazut ca cei mici atenteaza dispozitivele mele si cumva, as dori sa-i feresc de ce gasesc rau in spatiul virtual.

  29. Dumitru Aurelia says:

    Am un baiat de 14ani are care isi petrece mare parte din timpul liber pe internet. Cu ajutorul Bitdefender Family Pack 2017 as putea sa-l protejez pe el si pe dispozitivele.Control Parental .

  30. Soare Iuliana says:

    Una dintre functiile care imi place cel mai mult este ca pot sa efectuez tranzactii bancare in siguranta, astfel pot sta linistita cu privire la datele mele personale.

  31. Predescu Liviu says:

    Cu ajutorul Bitdefender Family Pack 2017 as putea proteja, eficient, toate device-urile din casa , indiferent daca rulează Windows sau Android.

  32. Burcus Andrada says:

    As folosi Bitdefender Family Pack 2017 deoarece protejează toate dispozitivele Windows, Mac și Android din locuința mea

  33. Albu says:

    Ma simt in siguranta in totalitate