MANAFU*

Abonamente Evensys

7 lucruri de urmarit anul acesta la TIFF

De 4 ani, Raiffeisen Bank este alături de TIFF. De 4 ani, sunt eu alături de Raiffeisen Bank la TIFF, într-o colaborare care mi-a permis să intru în culisele festivalului și să mă întâlnesc cu mulți oameni de film. TIFF poate fi o vacanță binemeritată în cel mai „viu” oraș al țării, Cluj-Napoca. Ca în fiecare an, îmi fac o agendă a lucrurilor pe care nu ar trebui să le ratez.

Zilele Filmului Românesc

Cele mai noi filme românești vor fi proiectate la TIFF. Zilele Filmului Românesc (8-10 iunie) includ anul acesta 27 de titluri (13 lungmetraje și 14 scurtmetraje), selecționate din peste 120 de înscrieri. Cinci lungmetraje vor putea fi văzute la Cluj în premieră mondială.

Breaking News

În premieră absolută, la TIFF va rula noul film al Iuliei Rugină, Breaking News, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist de televiziune care supraviețuiește unei explozii într-o uzină. Pus în situația de a realiza un reportaj in memoriam, el constată că nu știe mai nimic despre colegul care și-a pierdut viața.

InfiniTIFF

Un spațiu al inovației și experimentelor a fos inaugurat anul acestaîn fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca. InfiniTIFF este o platformă dedicată noilor forme de storytelling audiovizual. Spațiul va găzdui și proiecții ale unor producții Youtube, alese de câțiva dintre cei mai populari vloggeri români, care au venit la Cluj.

Expoziția Sieranevada

Cristi Puiu a revenit la TIFF astăzi (8 iunie) pentru conferința de presă prilejuită de lansarea DVD-ului Sieranevada, la un an de la premiera în România a filmului. Cu această ocazie, Puiu prezintă la Galeria BARIL o colecție de fotografii selecționate din cele peste 9000 realizate de către Cristi Puiu, pe vremea când regizorul străbătea Bucureștiul în lung și-n lat în căutarea unui cadru perfect pentru afișul filmului.

VR Cinema

O selecție de scurt-metraje realizate pentru realitatea virtuală. Şapte programe cu filme de ficţiune, non-ficţiune şi animaţie ce oferă publicului o imagine de ansamblu a potenţialului artistic şi narativ al acestui nou şi provocator mediu de storytelling: virtual reality.

Afacerea Pigot

Legendarul Alain Delon vine pentru prima dată în România, ca invitat special al TIFF 2017 și va apărea în fața publicului pe 9 iunie, în cadrul proiecției speciale a filmului său „Afacerea Pigot”, un thriller polițist.

Despre trup și suflet

Câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2017, a fost deja proiectat în prezența actorilor Alexandra Borbély și Ervin Nagy și a producătorului Andras Muhi. Va avea o nouă proiecție pe 9 iunie la Cinema Victoria.

Pentru cei care au rămas în București și lipsesc motivat de la TIFF, la Cinema City din mall-ul AFI Cotroceni, vor rula simultan cu proiecțiile din Cluj cele 10 filme din Piața Unirii.

***

Particip și anul acesta, la TIFF, ca reporter de festival, la invitația Raiffeisen Bank, sponsorul principal al evenimentului și susținătorul Zilelor Filmului Românesc.

Sursa foto: TIFF.ro

Comentează