MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanii cumpara online de 5 milioane de lei pe zi

Zilnic, românii cumpără online de peste 5,2 milioane de lei, arată o analiză a PayU România. Produsele preferate de românii care cumpără online sunt cele din categoria IT, o treime din valoarea totală a tranzacțiilor online fiind alocată produselor din această categorie. O altă treime (chiar mai mult, 35 la sută) din vânzările online este reprezentată de categoria numită eTail, care cuprinde mobilier, decorațiuni, jucării, cărți, produse alimentare, produse cosmetice și vinuri.

“Din ce în ce mai mulți români aleg să cumpere online, valoarea medie a coșului de cumpărături menținându-se în jurul valorii de 255 lei. Plata cu cardul rămâne metoda de plată preferată de români, iar plata în rate devine din ce în ce mai populară, cumulând 16% din totalul tranzacțiilor. Cea mai mare tranzacție online a fost realizată cu un card înregistrat în Ungaria și a atins valoarea de peste 145.700 lei”, declară Marius Costin, country manager PayU România.

Deloc surprinzător, lunile în care se fac cele mai multe cumpărături online sunt martie, noiembrie și decembrie, adică de Ziua Femeii, de Black Friday (originalul) și de Crăciun.

“Cumpărăturile contextualizate definesc comportamentul românilor în online. Black Friday rămâne evenimentul care atrage cel mai mulți cumpărători online, doar anul trecut având loc peste 867.000 de tranzacții în luna noiembrie. Acesta este urmat de luna martie, luna femeii, cu 818.000 de tranzacții și sărbătoarea de Crăciun, cu peste 785.000 de tranzacții”, mai spune Marius Costin.

În perioada aprilie 2016-martie 2017, magazinele online din România au înregistrat peste 230.000 de comenzi din 200 de țări, tranzacții procesate prin PayU. Topul primelor trei țări cu cele mai mari comenzi este: Ungaria, Bulgaria, Marea Britanie. Valoarea acestora a depășit 47,8 milioane de lei.

2 comentarii

  1. service gsm says:

    Cumpărăturile online sunt noul mod și probabil cel mai bun mod

  2. Da, insa majoritatea romanilor nu aleg sa isi securizeze cardurile, iar multi dintre ei risca sa-si piarda banii. Cunosc multi oameni carora li s-au intamplat astfel de chestii. Deci mare grija si la platile online!

Comentează