MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde facem turism viticol in Romania

Mă uitam recent pe cartea vinurilor românești și admiram imaginile cu cramele de la noi. Mă gândeam că ar fi interesant să le vizitez cândva. Nu sunt un băutor de vin recunoscut, consum câte un pahar la ocazii speciale. Îmi place însă ideea de a schimba peisajul în călătoriile mele, de a merge în locuri noi, la ferme, case vechi, castele și chiar la crame. Am apropiați care deja se bucură de experiențe plăcute în afara turismului clasic.

Am aflat apoi că există și o bază de date a cramelor pe net și de puțin timp chiar o hartă viticolă. Revino.ro este un agregator de tipul TripAdvisor care le oferă vizitatorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

Harta viticolă a României are rolul a identifica zonele distincte din România, dar și de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze. Harta conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici.

Accentul este pus pe cramele despre care se știe că fac turism viticol. Peste 70 de locuri din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate.

Harta poate fi cumpărată online pe LoveWine.ro și pe Hebdo.Vin.

Comentează