MANAFU*

Abonamente Evensys

Viitorul televiziunii este pe YouTube?

Sunt la New York acum și pe YouTube văd mare, scos în față, YouTube TV. Din primăvara acestui an, cea mai mare platformă de video streaming a început ofensiva „împotriva” televiziunii prin cablu, lansând o alternativă de 35$ pe lună. Practic, pe lângă videoclipuri, viața vloggerilor și clipurile cu pisici sau glume, YouTube oferă și canale TV consacrate.

Poți vedea pe telefon, laptop sau chiar pe televizor (prin Chromecast) peste 40 de canale ori poți stoca în cloud, timp de 9 luni, emisiunile preferate. Se pot conecta până la 6 dispozitive pe un abonament.

Probabil un pas următor și imediat va fi crearea unei aplicații de Smart TV dedicată. În acest moment, peste 30 de piețe din US au acces la noul serviciu.

Partea interesantă este că deja a început să integreze transmiusiuni live dedicate, de la mari rețele TV, aducând astfel conținut nou pe lângă cel obișnuit. Mai mult, YouTube pare să se concentreze și pe canale locale, apelând astfel la nevoile directe de informare ale utilizatorilor.

În US, există deja câteva servicii similare Sling TV, Playstation Vue și DirecTV Now, iar Hulu va „intra joc” până la finalul anului. La americani, deja se simte o scădere masivă a numărului de abonați ai serviciilor TV prin cablu. Nu știu dacă YouTube va fi viitorul, dar cu siguranță cablul TV nu va mai avea o viață lungă.

1 comentariu

Comentează