MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum arată QREATOR, cel mai nou hub de creativitate din Bucureşti

Am organizat săptămâna trecută primul meu eveniment la QREATOR by IQOS, cel mai nou hub creativ din Bucureşti, un loc cu multă istorie şi deja un punct de atracţie în centrul Capitalei. Despre istoria clădirii, v-am povestit deja aici. V-am purtat un pic printr-o poveste cu final fericit, iar acum vreau să vă invit să păşiţi în interiorul hub-ului.

QREATOR a fost gândit ca un spaţiu al minţilor creative, al celor care inovează ori urmăresc trend-urile.

Imaginaţi-vă acum o casă veche, mare şi veche, renovată la mare artă de un mare arhitect, care păstrează elemente originale de design şi în acelaşi timp oferă un loc al experienţelor la nivelul anului în care trăim. QREATOR este probabil cea mai bună combinaţie între arhitectura locală şi tehnologia internaţională.

Dar să nu fiu greşit înţeles. Accentul nu se pune la QREATOR pe tehnologie, ci pe experienţele care pot fi generate de creatori. Eu, de pildă, am organizat un eveniment despre platforma socială a momentului, Instagram. Alţi creatori, influencers ori trendhunters vin aici să lucreze, pentru întâlniri şi ateliere practice.

Ce oferă QREATOR creatorilor?

Camera Tehnologiei: Este zona în care te familiarizezi cu tehnologia şi unde interacţionezi cu o serie de instalaţii şi gadget-uri. Dacă te pasionează orice are legătură cu tehnologia, aici vei găsi o sursă de inspiraţie.

Camera de Co-Creare: Urmând principiul Sharing is Caring, în acest spaţiu creatorii sunt încurajaţi să colaboreze, să vină cu perspective noi şi variate, să combine viziuni şi să caute puncte de interes comune.

Zona de Energizare: Ar putea fi zona de realimentare sau locul în care îţi iei doza de energie. Barul îţi oferă un moment de respiro, prilejul de a-ţi planifica următoarele acţiuni sau de a lucra la un proiect.

Camera de Fotografie şi Pictură: Cum urci la etaj, te întâlneşti cu artele vizuale. Aici ideile sunt transpuse în imagini. Cu ajutorul picturii sau al fotografiei, cei pasionaţi pot găsi aici instrumentele necesare pentru a traduce emoţii şi acţiuni în imagini.

Camera de Muzică: Aici te poţi exprima prin note muzicale, acorduri şi beat-uri care pun lumea în mişcare, căci în acest spaţiu se cântă mai mult decât se vorbeşte. Este probabil locul în care un tânăr muzician ar putea să îşi înceapă cariera.

Camera de Dans şi Film: Construită astfel încât să se poată transforma dintr-un studio de dans într-un mini-cinematograf pentru proiecţii de film şi discuţii, spaţiul este deschis tuturor cinefililor şi iubitorilor de scurt sau lung metraje. Este locul în care am organizat primul workshop la Insta Night.

Laboratorul de Idei: O cameră care se poate schimba în fiecare zi. Dacă astăzi găzduieşte gusturi gourmet, mâine poate surprinde expoziţii de artă, întâlniri de business sau experienţe de învăţare. A fost locul pentru cel de-al doilea workshop la Insta Night.

Camera de Relaxare: Ar putea fi o sufragerie primitoare sau un loc de deconectare. Aici, departe de gălăgia oraşului, găseşti o selecţie a celor mai apreciate publicaţii din întreaga lume sau îţi poţi acorda câteva momente de linişte, prilej de gânduri şi idei noi.

Camera Tutunului: Un loc în care treci prin istoria tutunului şi unde te apropii cel mai mult de inovaţia IQOS. O cameră inedită, primitoare, deschisă pentru socializare.

QREATOR by IQOS este o extensie a universului IQOS, un brand care s-a născut la intersecţia inovaţiei cu tehnologia şi care şi-a propus să devină un catalizator al creativităţii în societate.

***

Acest articol a fost inspirat de IQOS, un dispozitiv pentru fumătorii adulți pe care îl utilizez de câteva luni.

3 comentarii

  1. TmBlog says:

    Ce bine ar fi daca ar exista si in Timisoara asa ceva…:(

  2. Cătălin says:

    Combinația de vechi a clădirii și de nou a designului interior însumează nenumărate motive pentru apariția unor idei cât mai creative. Am comparat hub-ul cu un mix perfect între camerele unui conac de altădată și zonele tematice ale unui Disneyland în care se găsesc de toate pentru toți cei cu idei de pus în practică. Spor la treabă! 🙂

  3. Ela says:

    Este extraordinara locatia. Incaperile pe care am apucat sa le vizitez arata chiar mai bine in realitate. Super concept!

Comentează