MANAFU*

Abonamente Evensys

Telefoane noi: DooGee

Când am început să prezint telefoane noi pe blog, numisem seria „Telefoane de care nu a auzit nimeni”. Spre surprinderea mea, mulți auziseră de modelele prezentate de mine. De altfel, pe o piață așa de mare cum e cea din România, au intrat multe nume mici din multe țări, așa cum încearcă acum să intre și brand-ul spaniol DooGee, prin modelul său vedetă MIX.

DooGee MIX se poziționează drept cel mai mic smartphone fără margini din lume și este disponibil atât în versiunea cu 4GB de RAM, cât și în versiunea cu 6GB de RAM. Gorilla Glass 5, cameră duală de 16 + 8MP, interfață simplă, ecran de o claritate uimitoare, spune PR-ul, durată de viață excelentă a bateriei și design deosebit. Smartphone-ul este disponibil în România, pe site-ul Emag.

Povestea DooGee

Brandul spaniol de smartphone-uri a atras atenția unui investitor chinez, în martie 2012, datorită caracteristicilor sale extraordinare. XinChao, Directorul General Executiv al Shenzhen Kavid Communication Apparatus Co.,Ltd (denumită și Shenzhenshi Kaiweide Tongxun Shebei Youxian Gongsi), companie producătoare de echipamente din Shenzhen, a preluat conducerea DOOGEE, la scurt timp după. Cu ajutorul companiei specializate în eficiență și design modern, DOOGEE a devenit popular în rândul tinerilor. Între timp, brandul a căpătat notorietate în urma parteneriatului de sponsorizare cu echipa de fotbal spaniolă Villarreal C.F., în Europa.

3 comentarii

  1. Claudiu says:

    Multi știu de Doogee de pe Aliexpress, gearbest si alte site-uri chinezești. Modelul lor ‘vedeta’ e MIX 2 abia lansat si care nu e inca in Romania

  2. Exact, exista un segment de utilizatori care se uita dupa specificatii si noi aparitii dincolo de brandurile renumite.

  3. Claudiu says:

    Si chiar as zice ca acest segment creste seminificativ. Multi nu aveau incredere in brandurile chinezesti din simplu motiv ca nu exista garantie. Ok poate ca unii ofereau garantie,dar asta insemna sa platesti returul pana in China, Hong Kong sau alte tari asiatice. Practic nu erai acoperit de nicio protectie legala.

    E bine ca Emag face pasul asta. Adevarul e ca acum, costul tehnologiei este din ce in ce mai mic. Samsung, Apple, HTC investesc foarte mult in R&D, iar asta se transpune in costul total al device-ului. Dar dupa o perioada mica, cateva luni probabil, toate celelalte companii mici chinezesti pot folosi acea tehnologie la un pret mult mai mic. Exemplu: ecranul 18:9, baterii, camere.

Comentează