MANAFU*

Abonamente Evensys

Bitdefender a lansat BOX II, acum Made in Romania!

În urmă cu o săptămână, îl priveam pe Florin Talpeș cum oferea jurnaliștilor informații despre BOX, dispozitivul de securitate lansat de Bitdefender. CEO-ul celui mai cunoscut brand românesc la nivel internațional vorbea foarte direct, cu cuvinte bine alese, cu o voce caldă, aproape șoptită. Discursul era foarte controlat, la fel erau și mișcările feței. La un moment dat, unul dintre jurnaliști a întrebat: De ce ați ales să îl produceți în România?

Există ceva care reușește într-un interviu să atingă o coardă sensibilă a intervievatului. Uneori este vorba de o o informație precisă, neașteptată, interesantă. Alteori este o simplă întrebare care emoționează.

Răspunsul a venit după un moment scurt în care vedeai în ochii CEO-ului acea strălucire de emoție: „Am avut un vis, am avut o ambiție. Am vrut să arăt că putem face lucruri de top și în Romania”.

BOX este o poveste mai puțin cunoscută în țară. Are însă o istorie de 2 ani în US și Japonia, unde dispozitivul a fost comercializat de la prima versiune. Mai mult, „opera” celor de la Bitdefender a deschis un nou segment de produse, a inventat o nouă nișă, așa cum Apple a făcut cu iPad sau Amazon cu Kindle și mai apoi cu Echo.

Acum, BOX este mai aproape de noi, prin lansarea din țară preconizată pentru trimestrul I al anului viitor și prin faptul că versiunea II a dispozitivului este produsă acum exclusiv la Satu Mare, în fabrica ZES Zollner Electronic. Priviți clipul următor pentru 2 minute în hala de producție a Bitdefender Box.

Dar ce este BOX?

BOX, este primul produs hardware al Bitdefender, ce folosește expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software și înglobează 21 de brevete de invenţie. Oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor. Pe scurt, BOX protejează toate dispozitivele care conectează la Internet din locuința ta. Și de la firmă, dacă decizi să îl instalezi și la birou.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Moft sau necesitate?

Mulți ar putea spune că BOX este un moft, un alt device inventat de o companie mare, când există și alte soluții la îndemână. Într-adevăr, există soluții antivirus care pot fi instalate pe calculatoare, telefoane sau tablete. Ele își fac bine treaba. Bitdefender chiar e un lider un domeniu.

Ideea e alta! Astăzi tot mai multe dispozitive se conectează la Internet, au acces la intimitate sau date personale ori asigură bunul mers al locuinței. Avem smart locks, smart TVs, security cameras, smart watches, smart speakers etc. Până și frigiderele, centralele termice și sistemele de iluminat pot fi conectate la Internet.

Am intrat în era Internet of Things, ne va plăcea această nouă „călătorie” și beneficiile nebănuite, însă odată cu ele vor apărea și tot felul de pericole.

Anul trecut, la nivel mondial, erau 6,4 miliarde de dispozitive conectate la Internet, în creștere cu 30% față de 2015. În 2020, vor fi peste 20 de miliarde de dispozitive.

În România, prețul de listă pentru BOX II va fi de 999 lei, cu un abonament de un an inclus, apoi pentru fiecare an, utilizatorul va mai plăti 99$.

Galerie foto

6 comentarii

  1. cartus says:

    E foarte bun, pana vor vrea sa scoata versiunea 3, asa ca o vor strica cu un update pe asta si vei fi nevoit sa o arunci si sa iei noua cutie 3.0. Asa cum fac si altii….

  2. Cauta sa vezi diferentele! Au aparut reviews in US. Amenintarile devin mai sofisticate si ai nevoie de noi arme impotriva lor. Sa nu uitam ca BOX 1 a fost ceva nou pe piata, nu a avut cu ce sa se compare. Bitdefender a avut timp in ultimii doi ani sa il perfectioneze. Nu cred ca e ca la telefoane. E ca la routere. Tu cand l-ai schimbat ultima data?

  3. Cartus says:

    Da, asa ceva nu se face http://www.go4it.ro/software/logitech-va-dezactiva-toate-dispozitivele-harmony-link-printr-un-update-software-16813094/ De fapt routerul l-am schimbat cumva asemanator, pentru ca se bloca. Am avut noroc ca aveam garantie si a acceptat emag sa platesc o diferenta sa iau altul mai bun, cu putin noroc, pentru ca nu mai aveau pe stoc modelul meu la momentul respectiv si nici in urmatoarea perioada nu le venea prea curand. E vorba de un Archer C2, foarte laudat la momentul achizitiei, insa stricat prin ultimile update-uri oficiale de soft. A mers din ce in ce mai prost, pana s-a blocat de tot. Acum am un Archer C5.

  4. Laurentiu says:

    Vezi ca puteai sa faci si downgrade la firmware la routerul ala. A crapat pentru ca asa e el.
    Am un router gigabit Asus de peste 7 ani si n-am probleme cu el

  5. PTC says:

    Wow, fain. Chiar asteptam o versiune noua a acestui box. Am primul model si urmeaza sa fac upgrade la nou versiune, ai idee la ce pret va fi vandut?

  6. Service GSM says:

    Este foarte bun acest “box” recomand cu icnredere

Comentează