MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum arată trenul viitorului în Germania

Mașinile autonome vor deveni realitate în câțiva ani. Navetiștii care au oroare de mers cu mașina pe distanțe mai scurte sau mai lungi vor scăpa de grija condusului, cei care au ales alte mijloace de transport s-ar putea îndrepta către mașinile care se conduc singure. În acest context, companiile feroviare se adaptează transformând radical călătoria cu trenul.

Primul pas îl face Deutsche Bahn, compania nemțească de transport feroviar, care a prezentat de curând conceptul Ideenzug –
Trenul ideilor. Având oportunitatea de a călători într-un mediu plăcut, în condiții excelente, poți deveni creativ. De asemenea, acest concept este dezvoltat cu ajutorul ideilor călătorilor.

Navetiștii vor putea beneficia de spațiu privat, în compartimente care anulează zgomotul ambiental, dar și de scaune confortabile situate în vagonul deschis – cum sunt, de altfel, trenurile Regio.

Foarte interesant mi ase pare conceptul de compartiment de sport: în loc să stai așezat, îți poți face rutina de mișcare de dimineață chiar pe tren, în drum spre serviciu. Alte imagini prezintă stații de încărcare a bicicletelor electrice, compartimente cu biciclete statice, compartiment cu asistent personal digital (un ecran mare la care vezi exercițiile fizice pe care trebuie să le faci), compartiment izolat de restul vagonului printr-un perete din sticlă, așa cum sunt unele locuri în avion, ba chiar cei care suferă de rău de mișcare își pot întoarce scaunul în orice direcție, astfel încât naveta să nu mai fie un calvar, ci o experiență plăcută.

CEO-ul Deutsche Bahn Regio, Jörg Sandvoss, a anunțat că nu vor fi implementate toate ideile deodată, ci vor fi testate, pe rând, urmând ca Ideenzug, trenul regional pentru navetiștii viitorului, să aibă exact acele dotări care le sunt cele mai utile călătorilor.

3 comentarii

  1. Andu Potorac says:

    Cine face sport in tren?

  2. TmBlog says:

    eu as face

  3. Diana says:

    Bravo nemtilor

Comentează