MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum se dobândesc obiceiurile sănătoase?

Există studii care spun că ai nevoie de 21 de zile pentru formarea de noi obiceiuri. Trebuie să continui să faci același lucru și, în trei săptămâni, te-ai ales cu un nou obicei. Sună complicat? Din fericire, există o mulțime de aplicații de mobil care promit să te ajute în sensul acesta.

Una dintre ele, Fabulous, te ajută să îți formezi obiceiuri sănătoase, din aproape în aproape, mergând pe principiul că fiecare călătorie începe cu primul pas. În cazul acestei aplicații, primul pas este să o instalezi, iar apoi înveți să bei apă în fiecare dimineață. Îți setezi câțiva parametri, cum ar fi ora la care te trezești, apoi aștepți frumos notificările, ca să bei
apă – asta pentru început.

Pe termen mai lung, aplicația își propune să te motiveze, astfel încât să îți deblochezi întregul potențial și să îți transformi complet viața, să îți reprogramezi creierul în așa fel încât ritualurile importante să devină automatisme, să îți crești nivelul de energie, să fii mai sănătos, să slăbești (dacă asta îți dorești), să dormi mai bine, toate astea prin dobândirea de obiceiuri sănătoase.

Ce e interesant la aplicație este că nu poți sări direct la obiceiurile care te interesează, acestea trebuie “deblocate” rând pe rând, la fel ca într-un joc video. Începi cu pași mici, prin a bea apă în fiecare dimineață, la trezire.

Aplicația e disponibilă pentru iOS și Android. Link-urile de instalare le găsiți pe site.

Comentează