MANAFU*

Abonamente Evensys

Lidl România este probabil corporația cu cel mai cool sediu din București

Astăzi am fost în vizită la noul sediu central al Lidl în România, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.

Clădirea are o suprafață de peste 12.500 mp2 și se află în vecinătatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl, în Băneasa. Sediul Lidl este format din două clădiri interconectate: prima dintre ele are patru etaje și cuprinde zonele cu facilități pentru angajați, iar cea de-a doua are șase etaje și este compusă din două corpuri simetrice, cu spații de birouri. Complexul găzduiește numeroase spații ample, destinate activității de birou, precum și o sală de fitness, cantină sau cafenea.

Conceptul sediului central Lidl, România Surprinzătoare, integrează atât angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cât și obiectivul său de a-și surprinde angajații cu facilități moderne, pentru un confort sporit la locul de muncă. Fiecare nivel al clădirii este asociat unei zone ale țării, iar o parte dintre cele 25 de săli de întâlniri sunt denumite după locuri unice și surprinzătoare din România. Activitatea de lucru se desfășoară în birouri de tip open-space, ce pot acomoda până la 360 de spații individuale.

Tehnologie și sustenabilitate

Realizată în parteneriat cu Skanska, clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM, cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie. Iată câteva dintre inovațiile încorporate de noul sediu.

Clădirea folosește exclusiv materiale de construcție sustenabile: lemn certificat FSC, beton certificat BES6001, precum și alte materiale certificate ISO 14001, o garanție a provenienței controlate. Mai mult, 50% din termoizolații sunt realizate din materiale reciclate.

Fațada clădirii încorporează un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul obloanelor, în funcție de intensitatea și poziția soarelui. Mai mult, sistemul este prevăzut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizarea transferului termic.

Încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior. Totodată, sediul folosește un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

Beneficii pentru angajați

Angajații sunt întâmpinați în fiecare dimineață cu fructe proaspete, disponibile pe durata întregii zile, în spațiile de relaxare. În plus, ei își pot prepara oricând o cafea sau un ceai folosind espressoarele din chicinetele moderne situate la câțiva pași de biroul lor sau își pot cumpăra o cafea din cafeneaua amenajată la etajul 4 al clădirii. În acest spațiu modern de relaxare, care include și o terasă amplă, angajații se pot bucura de o cafea marca TED’s și, de asemenea, pot folosi acest spațiu pentru întâlniri și discuții cu colegii de la alte departamente sau cu partenerii de business.

Una dintre principalele facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 mp2, deschisă de luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00 și dotată cu aparate de ultimă generație. Aici, ei pot apela și la îndrumările unui instructor de fitness sau pot participa la cursurile de aerobic ce au loc de 4 ori pe săptămână și sunt oferite gratuit de companie.

Parcarea are, pe lângă cele 233 de locuri, și 7 stații de încărcare a mașinilor electrice și 40 de locuri pentru cei care optează să vină la birou cu bicicleta. Cei care vin cu metroul au la dispoziție un microbuz express care asigură curse dimineața și seara între sediu și stația Aurel Vlaicu.

Foto: Mihnea Ratte

2 comentarii

  1. Ce tare! Nu ma asteptam. Mi-ar face placere sa merg la munca daca ar arata asa 😀

  2. […] lucrurile cu care se diferențiază Lidl și despre drive-ul lor de a construi un sediu atât de cool, vei citi în următorul număr al revistei Biz. Până atunci, te invit […]

Comentează