MANAFU*

Abonamente Evensys

Seminar despre Blockchain la QREATOR

Blockchain este mai mult decât un buzz word zilele acestea. Este o nouă revoluție, în opinia unora, o cale care va influența multe domenii. Deja se simte impactul în lumea financiară, prin cryptomonede.

Vorbind recent cu Ionuț Munteanu despre noile tendințe pentru 2018, am discutat mai mult despre blockchain și am ajuns la concluzia că ar merita să inițiem un meet-up pe subiect. El se va întâmpla marți pe 6 februarie, la QREATOR. Va fi transmis și online. Urmăriți pagina de Facebook a lui Ionuț.

Despre Blockchain

„Blockchain”-ul este un registru digital în care datele sunt adăugate folosind tehnici de criptare și formule matematice complexe care asigură validitatea informației.

Este o bază de date descentralizată care permite oricărei persoane să verifice autenticitatea informațiilor adăugate in orice moment. Distribuirea informațiilor este realizata fără posibilitatea de a pierde date despre ceea ce se distribuie.

Inițial a fost gândit si dezvoltat pentru a susține tranzacțiile în Bitcoin, însă acest registru permite aplicații în mult mai multe domenii de activitate și deschide drumul către dezvoltări asemănătoare celor accesibile prin utilizarea la scară largă a internetului.

Despre Blockchain Workshop

În workshop vom înțelege ce înseamnă Blockchain, care sunt principalele componente și aplicații ale sistemului pentru viitor. Vom înțelege ce sunt „minerii” și care este rolul pe care aceștia îl joacă.

Ne vom familiariza cu „smart contracts”, „tokens”, „cryptocurrency” și lansări de moneda (ICO). Vom discuta la nivel general și vom caută să înțelegem prin exemple unde această tehnologie rezolvă probleme reale.

În ultima parte vă voi povesti despre experiența mea pe acest nou drum, vă voi spune despre FOMO, FUD, HODL și cum am ajuns să înțeleg eu aceste acronime. Vom vedea care sunt pașii pe care i-am parcurs, ce provocări am avut, ce resurse am folosit și vă voi spune cum puteți achiziționa o monedă, cum o puteți utiliza sau depozita în portofelul vostru.

Despre Ionuț Munteanu

Ionuț se autointitulează drept un student perpetuu al minții umane, un marketer pasionat și un antreprenor cu normă întreagă. A lucrat pentru mai bine de 500 de clienți din industrii diferite oferindu-le sprijin în desfășurarea campaniilor de marketing.

De peste 10 ani ca speaker și trainer certificat, Ionuț poate fi găsit ori în amfiteatrele universităților, invitat de profesorii pentru a îi ajuta pe studenți să se apropie de marketingului digital sau vorbind în workshop-uri atât în România, cât și în afara țării, în principal la evenimente de comerț online, dar și la evenimente despre tehnologia informației.

Despre QREATOR

Una din cele mai frumoase clădiri din București, vila Oromolu, a devenit după renovare un loc dedicat oamenilor creativi, liderilor de opinie și antreprenorilor. QREATOR by IQOS este un loc al colaborărilor, al tehnologiei și al întâlnirilor comunității oamenilor care gândesc la fel.

3 comentarii

  1. Andu Potorac says:

    Hey Cristi, cu permisiunea ta doresc sa impartasesc unele informatii cititorilor acestui blog.

    1. Bitcoin este o crypto-moneda, blockchain este tehnologia. Desi majoritatea oamenilor sunt familiari doar cu Bitcoin-ul, revolutia tehnologica vina defapt prin tehnologia pe care acesta a fost construit (elimina problema numita double spending, printre altele).

    2. Va dau cateva exemple de proiecte care nu s-ar putea face decat folosind blockchains, ca sa intelegeti potentialul acestei tehnologii si ca nu este un fad.

    a) Voting – https://horizonstate.com/
    b) Marketplace de informatii intre obiecte (IoT) – https://www.streamr.com/

    3. Industria crypto trece printr-o etapa de corectie, binevenita. Daca doriti sa intrati in aceasta lume, aveti norocul de a prinde un pret ideal. Nu stiu daca am ajuns la bottom, asa ca urmariti cu grija. Sunt voci care spun ca Bitcoin va ajunge sub 5k. Average in, ca sa nu ratati oportunitatea.

    4. La voi in Romania bancile nu va permit tranzactii catre aplicatiile in care puteti cumpara Bitcoin / Ethereum inainte sa ii mutati intr-un exchange. Vedeti aici cateva informatii despre cum sa faceti: https://medium.com/@andupotorac/cum-sa-cumperi-cripto-monezi-9cb458c14b78

    Problema cu bancile se rezolva cu sesizari, ori pur si simplu alegand o banca ce nu va restrictioneaza dreptul de a va utiliza banii cum doriti. Altfel o banca dinafara gen N26, TransferWise (ofera cont bancar), etc. In Spania nu avem restrictii de genul asta, dar mi s-a confirmat ca in Romania sunt. Poate nu la ING.

    5. Atentie mare la FUD, FOMO, HODL. Va stabiliti o strategie de la inceput si nu vindeti jos, nu cumparati sus. Ideal ar fi sa urmati o strategie din cele listate de mine aici https://medium.com/@andupotorac/trei-strategii-pentru-a-face-bani-din-cryptomonezi-58c472836663 la care as mai adauga una. Cumparati fisierul acestui tip https://twitter.com/CryptoChoe pe o luna in avans. Alegeti monezi din lista mea de aici (deci cu potential) bit.ly/CryptoProjects si faceti trade dupa cum v-a sugerat Eric in acel document.

    6. Astazi a fost un semnal ca se apropie marea criza (S&P 500). Este de asteptat sa fie influentata si piata cryptomonezilor. Nu sunt advisor financiar, nu pot sa va dau nici un sfat – doar sa atrag atentia ca e posibil sa fie asa.

    7. Bitcoin in exchanges nu are inca un stable coin gen USD, decat pe Kraken si https://www.bitstamp.net/. Daca nu aveti de gand sa reveniti des in fiat, din pacate pe alte exchange-uri aveti USDT care NU TREBUIE FOLOSIT. Va face crash in curand (cum a facut si Bitconnect).

    8. Vedeti DAI, apare in curand si TrueUSD. Pe ele va puteti baza ca stablecoins.

    9. Este legal totul, atat timp cat va informati despre ce taxe trebuiesc achitate in Romania. Aceasta tehnologie este aici ca sa ramana, insa urmeaza sa fie regularizata la nivel national. Zug, Elvetia este denumit Crypto Valley de Mihai Alisie, unul dintre fondatorii Ethereum. Da, roman!

    10. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa imi scrieti pe Twitter ori aici la Cristi pe blog. Mi-as dori ca mai multi romani sa ia investitiile in serios, nu doar pe crypto, dar si pe bursa. Sau macar sa se pregateasca sa intre in aceasta lume dupa ce trecem de criza urmatoare (probabil 1-2 ani), si intram intr-un nou bull market. (bear – down, bull – up)

  2. Eduard says:

    Buna ziua,

    Nu gasesc in articol ora la care va incepe workshopul si informatii legate de pretul biletului si inscrierea la acest seminar.

  3. Locurile la seminar s-au epuizat. Va fi transmis live online (pe Facebook) in seara evenimentului. Urmareste pagina lui Ionut.

Comentează