MANAFU*

Abonamente Evensys

Este București cel mai ieftin oraș din Europa?

Se știe deja că București este un oraș ieftin în comparație cu cele mai multe orașe europene. Ne-o spun și străinii care ne vizitează pentru afaceri sau distracție. O vedem chiar noi comparându-l cu locuri în care ajungem, în vacanțe sau city-breaks. Acum o arată și studiul Worldwide Cost of Living, realizat de revista The Economist, care s-a uitat la prețul pentru 150 de produse și servicii în 133 de orașe din întreaga lume.

Capitala noastră a prins un loc între cele mai ieftine 10 orașe din cercetarea The Economist Intelligence Unit. Niciun alt oraș european nu a intrat în acest Top 10, așa am ajuns la întrebarea din titlu: Este București cel mai ieftin oraș din Europa?

Nu am fost la Sofia, nici la Tirana. Nu am vizitat multe dintre țările care cândva formau Iugoslavia. Nu pot face deci o comparație cu alte țări din Balcani. Am fost la Chișinău însă și pot spune că e un oraș mai ieftin decât București.

De partea cealaltă, Singapore este cel mai scump oraș din lume, urmat fiind de Paris și Zurich.


The Economist subliniază că mai ieftin înseamnă cel mai adeasea mai puțin locuibil, ceea ce nu e departe de realitatea noastră de zi cu zi, cel puțin la nivelul curățeniei, infrastructurii și a traficului. Să nu uităm că București are și cel mai prost trafic din Europa.

Foto: Carpathianland / Flickr.com

9 comentarii

  1. Claudiu says:

    În principiu Sofia este mai ieftină. Așa la feeling. Going out mai ieftin, dar similar la prețul imobiliarelor.
    Dar da, București este un oraș foarte ieftin în comparație cu multe orașe majore din Europa de Vest.

    Paris pe de altă parte cred că este mai ieftin decât Copenhaga. În rest tot ce am auzit plasează Oslo și Zurich printre orașele cele mai scumpe. De aceea nici nu am o inclinație spre ele. 🙂

  2. HDcao says:

    Gata,ma duc in Syria 😀

  3. Lucian says:

    Deci imi pot lua o casa de 2 ori mai scump in Syria?! Damascus here I come! :))

  4. Raticide says:

    Si eu am observat ca Bucuresti este un oras foarte ieftin, comparand cu alte capitale din Europa. Ultima oara cand am fost in Sofia, mi s-a parut totusi mai ieftin. Totusi, Parisul nu mi s-a parut atat de scump sau poate eram pregatita psihic pentru preturi mari :))

  5. Daniel says:

    Da, depinde acum unde vrei sa te duci si ce sa faci, si mi s-a parut ok, ultima oara cand am iesit in oras ha ha ha, fata de bucurestiul de alta data, cum am spus depinde de ce vrei sa faci …

    Foarte tare postul, tin-o tot asa.

  6. Proiectantul says:

    Ar fi interesant de urmarit si rubrica Rank movement. Sa vedem cum vom evoluam de-a lungul timpului si cum au evoluat alte tari. Oare Singapore in cati ani a ajuns sa fie cea mai scumpa tara? Nu pentru faptul de a ajunge si noi acolo, doar ca sa stim si noi cati ani au muncit ca sa ajunga in varful listei.

  7. Service GSM says:

    Intr-adevar de la multi turisti am auzit ca la noi este foarte ieftin totul, dar diferenta este ca ei au salariile mult mai mari

  8. service gsm says:

    Bucharest is a lovely city,have a lot to offer for tourists.
    its a cheep city but not the cheapest.

    Any way you can have a very nice vacation and not expansive as well.

    I LOVE BUCHAREST

  9. […] Bucureștiul e cel mai ieftin oraș din Europa […]

Comentează