MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce este IGTV și de ce ar trebui să fie pe telefonul tău

În 2018, nu avem tendințe noi, nu în sensul în care ne-am obișnuit în ultimii ani, când am urmărit mereu the next best thing. Toate-s vechi și nouă toate, se poate spune. Asistăm deci la o dezvoltare a tendințelor apărute în ultimii trei ani, care practic redefinesc ceea ce știm noi despre social media.

Între toate acestea, conținutul video se remarcă probabil cel mai mult. Toate platformele mari au acum o strategie de creștere în această zonă. IGTV este cel mai nou exemplu, anunțat zilele trecute de Instagram. După cum spun unii, e o încercare de a intra în forță pe teritoriul YouTube.

IGTV este o aplicație mobilă (iOS și Android) dedicată exclusiv conținutului video filmat în format portrait (vertical). Este integrată destul de vizibil și în aplicația mamă. După actualizarea din App Store, o puteți vedea în colțul din dreapta sus, lângă icon-ul pentru mesajele private. Mai mult, după crearea unui canal propriu, conținutul creat pe IGTV va ocupa un loc imporant în profil, chiar în fața arhivelor de stories (highlights).

5 lucruri pe care trebuie sa le știi despre IGTV

1. IGTV este o prelungire naturala a clipurilor video pe care le distribuiam până acum în Insta Stories. Cele două canale de distribuție sunt însă separate.

2. Momentan, poți distribui clipuri nu mai lungi de 10 minute. Doar conturile mari pot acum publica clipuri de 60 de minute. În viitor, nu vor mai avea limită.

3. Când cineva din cercu tău distribuie un clip, primești o notificare foarte vizibilă în aplicația ta de Instagram, ceea ce oferă o expunere mai mare decât în Stories.

4. Aplicația agregă clipurile video de la prieteni, care ar putea să fie de interes pentru tine și pe cele mai populare.

5. Poți trimite clipurile prietenilor de pe Instagram sau copia link-ul pentru a-l distribui pe alte platforme.

Cred că e o platformă foarte bună pentru cei care s-au obișnuit cu Insta Stories, care fac ușor live-uri pe Facebook și care văd YouTube drept o platformă complicată. Mi-aș dori în viitor un editor video integrat în aplicație pentru a compune clipuri mai ușor. Puteți vedea un exemplu pe canalul meu aici.

Comentează