MANAFU*

Abonamente Evensys

11 motive să nu pleci de pe Facebook în 2018

Am împlinit astăzi 11 ani pe Facebook. Nu îmi dau seama dacă sunt mulți sau puțini. Poate ar trebui să ne spună Mark cât timp am petrecut efectiv pe Facebook. Poate unul, poate doi dintre cei 11.

Cu bune și cu mai puțin bune, Facebook este o parte importantă din viața noastră. Eu am cel puțin 11 motive pentru a rămâne în rețea.

Mi-a oferit cea mai bună platformă online de a păstra legătura cu prietenii din toate etapele vieții.

A ajuns o oglindă a vieții mele private, cu părțile ei cele mai bune, trebuie să recunosc.

Mi-a arătat multe locuri frumoase și m-a lăsat să arăt toate locurile pe care le-am descoperit.

A susținut multe cauze sociale prin puterea de propagare a mesajelor în marea sa comunitate.

Mi-a dat un instrument de promovare a activităților mele și ale celor cu care lucrez sau colaborez.

Are puterea de a influența agenda publică și o voce mai puternică decât cea a mass-media.

A devenit principala sursă de informații, noutăți și evenimente personale sau sociale.

Mi-a adus în atenție cele mai importante evenimente din societate. M-a adus efectiv în ele!

Are rol de agendă personală atât pentru contacte, cât și pentru evenimente (amintiri, zile de naștere etc).

A înlocuit, prin Messenger, aproape de tot comunicarea pe e-mail și pe orice altă platformă socială.

M-a învățat cumpătarea, să citesc mai bine printre rânduri și să înțeleg mai bine ce definește prezentul.

Tu de câți ani ești pe Facebook?

Foto: Designed by Freepik

12 comentarii

  1. Manuel says:

    Sunt de cel puțin 8 ani pe Facebook, însă după schimbările de algoritm de anul ăsta am preferat să intru doar 1-2 ori pe zi cât să dau share la ceva interesant și să văd notificările.

    Acum îmi iau știrile de pe Feedly, unde am totul afișat în ordine cronologică.

  2. Eu nu mai intru in Feedly atat de mult. Folosesc Flipboard.

  3. Daniel says:

    Tot de aproape 11 ani si eu 🙂 In Septembrie cred ca fac 11 ani 🙂
    La Multi Ani!

  4. Faină rețea până-ți găsești istoricul tuturor apelurilor și sms-urilor în datele pe care ei le păstrează despre tine în ciuda setărilor făcute. Apoi nu mai e atât de fain. Am renunțat la Facebook și e mai bine ca niciodată

  5. De vreo 7, deci sunt tanar dar cu aspiratii de om mare 😉

  6. Ovidiu says:

    Eu de 11 ani 🙂 Data înscrierii noiembrie 2007

  7. Claudiu, am pus eu pe blog un articol despre cum iti faci curatenie pe Facebook. Poate ajuta. Cred ca Facebook este in continuare platforma pe care merita sa ramai.

  8. Office says:

    sunt deacord cu cele de mai sus. 8 ani pe fb

  9. Laurentiu says:

    Imi vin si mie in minte vreo 12 motive pt care ar trebui sa pleci.

  10. Spartan says:

    Mda… recomanzi calduros oamenilor sa nu plece de pe Facebook pentru ca, vorba aia, “interesul poarta fesul”. Cata vreme te invarti prin online si castigi bani din publicitate online si activitati conexe de promovare online, recomanzi oamenilor sa ramana pe Facebook. Fara sa gandesti oarecum in cheia “binelui majoritar”! Facebook a devenit strict un instrument de facut bani pentru Mark Zuckerberg si a reusit sa prosteasca o planeta intreaga sa-si “mute activitatea online” pe Facebook… Va mai arunca si voua, astora de faceti bani de seminte de pe urma Facebook, cate-o coaja de paine, pe principiul berii si-a micilor din campaniile electorale. Si voi credeti ca, vai, ce cool e!
    Firmele, in loc sa-si creasca valoarea contentului si a activitatii pe site-urile proprii, isi pun munca pe Facebook, investesc timp, munca si bani in Facebook. Cea mai proasta directie si investitie este sa munciti pentru profitul lui Mark Zuckerberg. Dar a reusit sa va spele creierii la toti!

  11. Intr-adevar Facebook nu se potriveste tuturor firmelor din 2 motive cel putin: 1) cei care au gestionat campaniile pe Facebook nu s-au priceput, pur si simplu nu au putut folosi acest tool de promovare si 2) chiar pentru unii publicul lor tinta nu este acolo sau nu poate fi convertit acolo. Deci cumva iti dau dreptate.

    Cred insa ca nu ai citit cu atentie ce am scris eu. Am scris la nivel personal, cu ce ma ajuta pe mine si de ce cred eu ca merita sa ramai pe Facebook in 2018. Nu pot sa cred ca nu rezonezi cu unul dintre cele 11 puncte, ca macar unul dintre ele ti se aplica sau ti se poate aplica. Mai citeste o data!

    Pentru clarificare si fara sa ma justific in fata unui comentariu anonim, eu nu castig din publicitatea pe Facebook, nu vand servicii de publicitate. Acest blog are periodic reclame si ofera servicii de promovare si face asta dinainte sa devina Facebook ce este astazi. Mai mult, eu platesc bani catre Facebook pentru promovarea proiectelor mele.

    Probabil ai avut o experienta mai putin fericita cu Facebook de esti asa de pornit. Cu mine sigur nu ai avut niciun contact!

  12. Gabriela says:

    Acum vreau 11 motive sa ma dezlipesc de facebook :))

Comentează