MANAFU*

Abonamente Evensys

Încrederea se câștigă în ani și se pierde în secunde

Începem să avem încredere într-o persoană din momentul în care începem să o cunoaștem mai bine și ne putem baza pe acțiunile ei viitoare. Încrederea e definită de relația pe care o construim cu acea persoană și este un stâlp de bază al societății, încă din vechi timpuri. Încrederea susține evoluția noastră. La fel se întâmplă și în lumea afacerilor, atât între companii, cât și în relațiile pe care le avem cu ele. Folosim un brand pe o perioadă îndelungată tocmai pentru că ne-a câștigat încrederea, nu ne-a dezamăgit și a atins sau depășit așteptările noastre.

În viața reală, încrederea e dată de contactul direct între oameni, de legi sau norme, de reguli de bun simț de conviețuire și de un interes civic comun. Este un capital social. În mediul online, cel în care de peste 20 de ani ne petrecem din ce în ce mai mult timp, încrederea este încă o provocare. Dinamica acestui mediu și progresul tehnologic pun adesea încrederea sub semnul întrebării. Mai mult, sub anonimitatea Internetului, unii profită de încrederea noastră.

Dacă ne uităm un pic în urmă, la ultimii doi ani, vedem atacuri informatice răsunătoare (WannaCry, GoldenEye etc) și noi căi prin care anumiți indivizi atentează la liniștea noastră online (atacurile de tip ransomware sunt la ordinea zilei, dar și mineritul de monede virtual fără știrea noastră a crescut).

Mi-am învățat și eu lecția acum câțiva ani, când m-am trezit peste noapte cu cardul fraudat. Chiar am scris aici pe blog un post numit „Când încrederea îți este fraudată”. Atunci nu m-a durut atât de mult faptul că am rămas fără bani (știam că îi voi recupera). M-a durut gestul în sine și – trebuie să recunosc – naivitatea mea. Am dat încredere Internetului înainte să o câștige de la mine!

Nu mi-a scăzut încrederea în mediul online de atunci. Am devenit mai atent la tot ce fac pe Internet și mi-am ales instrumente de încredere. Mai mult, de mai bine de 3 ani, sunt un ambasador online al securității online, la invitația Bitdefender, brandul românesc care a câștigat încrederea a peste 500 milioane de utilizatori la nivel global.

Nu mă consider pe blog un expert în securitate. Departe de mine acest gând. Știu doar că securitatea informatică devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce ne conectăm astăzi online prin foarte multe dispozitive (Internet of Things) și caut să aduc în prim plan noile tendințe și noutățile Bitdefender. Pe înțelesul tuturor.

Concurs Bitdefender 2019

Bitdefender tocmai a lansat suita de soluții Bitdefender 2019, cu o serie de noi opțiuni, gată să înfrunte cele mai istețe atacuri. Am scris pe larg despre noua suită aici.

Ca în fiecare an, la fiecare nouă lansare mare Bitdefender, am și un concurs pe blog. Am primit 3 abonamente Bitdefender 2019 pe un an de zile, pe care să le ofer în cadrul unui concurs prin tragere la sorți peste două săptămâni. Trebuie doar să vizitați pagina Bitdefender Total Security 2019 și să îmi spuneți aici în comentarii ce calitate (opțiune) din această nouă suită apreciați cel mai mult, care vă oferă mai multă încredere în ceea ce faceți voi online. Ce vă place din ce știe să facă!

UPDATE: În urma tragerii la sorți, cele 3 abonamente merg la: STIULIUC GABRIELA, MIHAELA GRIGORAS, MARIA VASILE. Felicitări și mulțumiri tuturor participanților.

52 comentarii

  1. Claudiu says:

    How about something negative? CA-ul lor care se adauga in Chrome / Firefox nu recunoaste cativa emitenți.
    Exemplu e Let’s encrypt si IdenTrust root din care Let’s Encrypt se leaga.

    Chrome suporta si recunoaste certificatul. (sample site-ul restaurant pescarus)

    Daca opresc web protection (doar verificarea certificatelor) Bitdefender “tipa” ca nu sunt protejat si dashboardul e rosu tot 🙂
    Da, în versiunea 2019

  2. Cred că cea mai utilă funcție e cea de anti-ransomware, urmată de cea de anti-malware.

  3. Claudiu, dau mai departe! How about something constructive? 🙂

  4. Claudiu says:

    Am BD Total Security de la vers 2013. Cred ca spune totul 🙂

  5. Dragos Cocis says:

    Salut! Apreciez doua calitati ale produsului: optiunea Control Parental imbunatatit – pentru mine siguranta copilului pe internet (in zilele noastre – si subliniez aici), este esentiala. Este clar ca traim vremuri in care internetul este parte din viata de zi cu zi, copiii avand nevoie de informatii si de comunicare. Prin urmare este vital sa avem un control asupra a ceea ce se intampla acolo.
    2. Sunt patit – optiunea ransomware este “the best”!

  6. Alexandru Simina says:

    Control Parental ÎMBUNĂTĂȚIT

    Avand un copil care are acces la internet cred ca asta e cea mai folosita/folositoare optiune pe care o folosesc.

  7. Silviu says:

    Imi place faptul ca acest pachet de la Bitdefender are protectie anti-malware integrata. Ma scuteste sa mai folosesc o aplicatie separata care consuma resurse in plus. Este foarte tare pentru ca ofera o solutie all in one pe mai multe platforme, Windows, Android, iOS.

  8. Alex says:

    Este de inteles ca masurile de protectie sunt foarte importante, preventia este ceea mai buna metoda de protectie dar pentru un sistem stabil conteaza ca soft-ul sa fie optimizat pentru viteza și performanta, indiferent de platformă.

  9. Bogdan Mohora says:

    Folosesc Bitdefender Total Security 2018 cumparat cu licenta. Sunt multumit de toate functii si protectiile pe care aceste le ofera.

    Ce imi place sa vad in BD TS 2019 este daca a crescut viteză optimizată și performanță, indiferent de platformă.

    Ce vad nou si imi place este aceasta optiune:
    – Prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate NOU –

    In rest sa tot fie numarul 1 in lume.

  10. Sori says:

    Eu am.nevoie prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate deoarece e obositor si enervant să știi ca ai virusi si e.mai ușor și.benefic să îi oprească.

  11. DEMETER SANDOR says:

    In general folosesc Bitdefender Total Security or cumparat,or castigat si sunt foarte multumit de acest antivirus.Imi place protectie anti-malware completa,iar acum nou functia prevenire amenintari retea.

  12. Cătălin says:

    La fel cum s-a întâmplat și în cazul versiunilor anterioare, apreciez asistența completă oferită utilizatorilor, ceea ce conferă și încrederea sporită în produs. Dintre caracteristicile noi ale suitei 2019, mi se pare interesantă prevenirea amenințărilor de rețea prin oprirea atacurilor înainte ca acestea să se declanșeze.

  13. Andrei Cristea says:

    Cred ca este cel mai bun antivirus cumparat. Avand in vedere ca sunt student si nu am un venit sigur pe luna nu imi permit sa imi cumpar chiar tot timpul antivirus si mai folosesc varianta free, insa acum 3 ani cand mi-am cumparat alt PC, cei de la care l-am cumparat mi-au facut o reducere de pret pentru Bitdefender Total Security si 1 an de zile cat am avut licenta nu am avut nici cea mai mica problema cu PCul, a functionat excelent. Cred ca este deja cunoscut faptul ca romanii fac cam cele mai bune software-uri. Nu cred ca pot alege o caracteristica anume, cred ca este foarte bun in general.

  14. Stiuliuc Gabriela says:

    Din această nouă suită, calitatea pe care o apreciez cel mai mult, care imi oferă mai multă încredere în ceea ce fac online, este prevenirea amenințărilor la rețea ( oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate).

  15. Iordache Sergiu Liviu says:

    Apreciez functia de prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate ! Viteză optimizată și performanță, indiferent de platformă , este super !

  16. Eugenia says:

    Una dintre cele mai importante caracteristici este de protecție împotriva amenințărilor ransomware.De asemenea este importanta si securitatea plăților bancare.
    Criminalitatea informatica este o amenințare reală.

  17. Alin Zamfir says:

    Bună! Îmi place faptul că BD acordă în noua lor suită de securitate atenție sporită anti-ransomware. S-a dovedit de prea multe ori că astfel de atacuri sunt foarte nocive. Și, de asemenea, mă bucur că opțiunile de control parental sunt îmbunătățite. Sunt două aspecte care mă determină să merg în continuare alături de Bitdefender.

  18. elena gornescu says:

    optiunea Control Parental ÎMBUNĂTĂȚIT

  19. Daniel says:

    Apreciez faptul ca se lauda că oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate
    De asemenea, ca e o solutie multi-platforma – care m-ar ajuta pentru ca eu folosesc un desktop PC ( mai mult pentru games si multimedia) – un laptop ( pentru munca ) – un iphone si o tableta Android ( pentru citit mai mult ) – deci as putea folosi fara probleme antivirusul si pe IoS si pe Android.

  20. MIHAELA SCURTU says:

    Protecție anti-malware completă: Windows, macOS, Android și iOS

  21. Eugenia Nitu says:

    Functia anti-ransomware si remediere ransomware.

  22. Stefan Sovea says:

    Cel mai mult imi place la noua suita Bitdefender 2019 functia de “Prevenire amenințări rețea”. Fata de versiunile mai vechi se observa de altfel o imbunatatire in ceea ce priveste consumul de resurse si performanta suitei.

  23. Lebada Mirel says:

    Prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate

  24. Mihaela says:

    Pentru mine ca părinte de adolescent, cea mai utila calitate a noului antivirus BitDefender este controlul parental îmbunătățit.

  25. Gavrila Codrut says:

    Un produs complet pentru PC si nu incetineste viteza lui.

  26. Roxana Sandoi says:

    Sectiunea de protectie a datelor confidentiale ma incanta cel mai mult: evaluarea securitatii retelelor wi-fi, tranzactii online bancare sigure, protectie in cadrul retelelor sociale. Un astfel de pachet chiar m-ar face sa ma simt complet in siguranta, indiferent de activitatile pe care le desfasor online. Iar daca trebuie sa aleg o singura optiune, sa nu fie probleme cu cerinta concursului, voi alege functia de prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate! Extrem de utilă!

  27. Andrei says:

    Apreciez BitDefender si am avut fiecare versiune pe care au scos-o de-a lungul anilor, dar mai nou, generatia noua are si ea nevoie de protectie.
    Astfel, apreciez la versiunea 2019 capabilitatile de control parental, care ma asigura ca in interactiunea pe Internet, dincolo de ceea ce explic eu copilului ref la cum sa se protejeze, copilul meu este vegheat si de un produs facut de profesionisti.
    Multumesc!

  28. Dragusin Nicolae says:

    Cea mai interesanta caracteristica mi se pare existenta straturilor multiple de protecție anti-ransomware, cu opțiuni de remediere ransomware

  29. Antohe Carmen says:

    Cel mai mult imi place la noua versiune functia de “Prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate”, dar si cea de control parental cred ca e necesara.

  30. Gabriela Matei says:

    Cea mai interesanta si importanta functie este anti-ransomware, urmată de cea de anti-malware Aceste de atacuri sunt foarte nocive pentru PCEste ceva minunat ca poate sa previna amenințări la rețea ( oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate).

  31. Giorgiana P says:

    Cred ca functia anti-ransomware si remediere ransomware sunt cele mai.ok.
    Plus controlul accesului la pc de către copii.

  32. Ene Roxana says:

    Imi place cel mai mult la suita Bitdefender 2018 optiunea “Prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate.”.

  33. florentin says:

    ADVANCED THREAT DEFENSE. nu e tocmai noua, a aparut in BDTS 2018, dar pare imbunatatita

  34. florentin says:

    Ce nu imi place este ca o licenta BDTS acopera android,mac, PC, dar nu ajuta daca ai un telefon cu windows 10.

  35. Tudorita says:

    Cel mai mult apreciez protecția împotriva amenințărilor ransomware. Am avut probleme în trecut așa ca aceasta funcție este mai mult decât bine venită!

  36. oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate

  37. constantin gornescu says:

    Straturi multiple de protecție anti-ransomware, cu opțiuni de remediere ransomware

  38. Andreea ghinet says:

    Prevenire amenințări rețea: oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate

  39. Puiu Silvia says:

    O mai mare siguranta a platilor online.

  40. Radulescu Cristian says:

    Apreciez: Straturi multiple de protecție anti-ransomware, cu opțiuni de remediere ransomware.
    Imi place: functia prevenire amenintari retea – oprește atacurile înainte ca acestea să fie declanșate, dar si celelalte functionalitati si capacitati/imbunatatiri pe care le are. Absolut toate sunt foarte utile!

  41. Radu Dumitrache says:

    Salut!

    Network Threat Prevention si caracteristicile anti-phishing si anti-frauda sunt si vor fi printre cele mai importante, dupa parerea mea.

  42. nistor danut says:

    CRED ca noutatea e prevenirea amenintarilor an retea,opreste atacurile anainte ca acestea sa fie declansante.

  43. Mihaela Grigoras says:

    Din 2017 folosesc Bitdefender atat la PC cat si la laptop si smartphone. Imi plac Network Threat Prevention – care monitorizează toate căile de atac asupra sistemului si Advanced Threat Defense – care imi mprotejeaza documentele prin blocarea accesului neautorizat. Sigur voi folosi Bitdefender si in 2019.

  44. Iacomi Bianca Elena says:

    Cred ca cea mai utila functie este aceea ca previne amenintarile din retea inainte ca acestea sa fie declansate deoarece, de multe ori mi se intampla ca din greseala sa intru pe anumite site-uri “periculoase” (in principiu cand ma uit la filme online). Astfel, de multe ori mi s-a intamplat ca sa descopar anumiti virusi care se tot multiplica eu nestiind de existenta acestora.

  45. Grigore Valentin says:

    Control Parental imbunatatit si prevenire amenintari retea

  46. Maria Vasile says:

    Control Parental

  47. micu florin says:

    Funcția Control parental oferă asistență virtuală părinților și un plus de siguranță online copiilor
    ps : BITDEFENDER – un brand care onorează România !!!!!!!!

  48. Robert Bontas says:

    Salut,
    din ce am vazut cel mai interesant imi suna :
    Prevenire amenințări rețea
    multumesc

  49. Cojocariu Victor says:

    Functiile anti-ransomware si anti-malware.

  50. vali says:

    Functia anti-ransomware . desi e de anul trecut.