MANAFU*

Abonamente Evensys

Unde își țin românii fotografiile

Unul din patru români are peste 10.000 de fotografii stocate exclusiv în conturi de social media, pe smartphone și în camera foto și aproape 87% dintre români au pierdut cel puțin o dată imagini cu valoare sentimentală din cauza rătăcirii sau defectării unui dispozitiv digital în care își păstrau amintirile. Sunt doar două dintre concluziile sondajului derulat de

Epson România la nivel național, cu privire la relația pe care o au românii cu fotografiile pe care le realizează.
Din studiu mai reiese că românii își păstrează majoritatea imaginilor în medii de stocare digitală, aproape 75% dintre acestea aflându-se în memoria telefoanelor inteligente și a computerelor personale, dar și că 35% dintre oamenii din țara noastră au imprimat fotografii pe hârtie în cursul acestui an.

De asemenea, peste 45% dintre români consideră că un album foto este locul cel mai probabil în care cineva ar putea găsi o fotografie cu ei peste mulți ani și doar puțin peste 20% spun că aceasta este disponibilă pe rețelele de socializare. Interesant este faptul că 62% dintre respondenți au spus că păstrează fotografiile imprimate în albume foto sau în cutii ori sertare, iar 38% le țin înrămate, la vedere.

Epson a realizat studiul ca parte a programului #WishIdPrintedIt, prin care promovează în rândul publicului larg importanța păstrării imaginilor valoroase în format fizic, ferite de riscurile la care este în general expusă și vulnerabilă informația digitală. În acest context, Epson a lansat noua serie de imprimante foto cu 5 culori din gama EcoTank, care sunt livrate cu cerneală suficientă pentru a imprima 1.500 fotografii de format 10x15cm, fotografii garantate să reziste timp de până la 300 de ani, datorită cernelii Claria Premium.

Sondajul a fost realizat cu un eșantion de 900 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, dintre care 60% sunt femei și 40% sunt bărbați, în perioada octombrie – noiembrie.

Sursa foto:Designed by Freepik

2 comentarii

  1. […] Unde își țin românii fotografiile […]

  2. […] Unde își țin românii fotografiile. Don’t know about you, dar la mine sunt toate în cloud. […]

Comentează