MANAFU*

Abonamente Evensys

Cele mai bune campanii video online din 2018

Ultimii doi ani pe Internet au fost clar marcați de conținutul vizual. În 2019, va fi mai „rău”. Mai bine, adică, atât pentru influenceri, cât și pentru brand-uri.

YouTube e lângă Facebook, cu 10 milioane de utilizatori, Instagram a trecut probabil de 2 milioane de utilizatori în 2018, iar TikTok, senzația momentului în rândul adolescenților, dă o nouă generație de creatori de conținut.

Conținutul video e la mare preț acum și asta s-a văzut în campaniile unor brand-uri mari. Vrei impact, faci video. Vrei viralitate, faci video. Vrei reach, faci video.

Am urmărit, așa cum fac în fiecare an, ce s-a lansat, ce a fost premiat în festivaluri, ce a fost apreciat de public și am selectat 15 campanii care pot fi bune exemple pentru cei care încă nu au creat conținut video dedicat mediului online sau încă nu știu de unde să înceapă. Sunt multe rețete în această selecție.

Digital Marketing Forum

TOP CELE MAI BUNE CAMPANII VIDEO ONLINE ÎN 2018

1. MagicHome – Take a Seat #togetherformagichome
Fără doar și poate, campania este un bun studiu de caz de participare colectivă, viralitate și eficiență. Evident, nu poate fi duplicat, însă ingredientele sale pot naște alte rețete.

2. KFC – Social Me
Brand-ul a făcut un pas important, asumându-și rolul de entertainer în mediul și pe limba publicului său țintă. O producție ca la carte, cu prezență atât pe YouTube, cât și pe Instagram TV.

3. Saint Gobain, Rigips Super Top – Glet Rich or Die Trying
Câteodată este bine să ieși din zona ta de confort și să împrumuți elemente din cultura populară online. Rigips a arătat cum poți să fii entertaining într-o categorie plictisitoare.

4. CatMobile.ro x Micutzu – Nu știi când te lovește ghinionul
Un brand mic poate avea idei mari. O arată CatMobile.ro printr-o abordare directă, simplă, specifică mediului online, cu mult umor și acel mojo al campaniilor mari: creează dorința de a revedea reclama.

5. Sector 7 x Philips OneBlade – Straight Outta Ipotești
Îți trebuie curaj și deschidere la minte ca brand manager să accepți un asemenea clip. Să nu vrei tu logo-ul mare în colțul ecranului tot timpul ori produsul în prim plan la fiecare 60 de secunde și mai ales să renunți la replicile cu toate beneficiile produsului.

6. Coca-Cola x All Star Vloggers – Next Big Vlogger 2.0
Întreaga campanie poate fi inclusă ușor într-o carte cu studii de caz internaționale, dacă YouTube ar dori să o scrie la un moment dat. Rar vezi o desfășurare de forțe și o încredere în mediul online atât de mari.

7. Netflix – Narcos și Irina Margareta Nistor
Nu știu dacă vă uitați pe Netflix, însă vă spun eu că înjurăturile de acolo nu sunt traduse de dna Nistor. Chiar și așa, clipul ăsta e bine scris, bine jucat, bine filmat și te face să zâmbești. Dacă ești născut înainte de 1989.

8. Telekom x Deliric – Sunt singurul roman din toata Romania
Sper că omul cu ideea a primit bonus la final de an. E simplă, frumoasă și îl are pe vino-ncoa să vezi cum e România din America. Este exact ce trebuie pe target și în linie cu ce a comunicat brand-ul în ultimii ani.

9. BT x Visa – Colecția BT Pay
Iei două brand-uri orientate pe inovație și adaugi o voce celebră de la Hollywood. Îți iese un clip viral, pe care și l-ar fi dorit orice brand, din orice categorie, cu pretenții mari pe Internet. Ar merge un follow-up, poate cu o altă voce, tot atât de cunoscută

10. Rexona x Simona Halep – Rexona te provoacă la 5000 de pași pe zi
O reclamă TV care te face să zâmbești de câte ori o vezi, cu un making-of devenit viral și un personaj la modă. Să mai facă, ideea e generoasă.

11. Ciuc Premium x Macanache – Mix de Succes (Corina)
Clipuri cu dedicație am mai văzut. Ăsta are însă o frumusețe aparte. Are rime și un mesaj de bine. E singurul văzut de mine de la acest brand. Dacă au mai fost și altele, cu atât mai bine.

12. Vodafone x Delia – “Trăiește frumos”
Brand mare, buget mare, campanie mare. Compania a căutat mereu să se diferențieze și a capitalizat pe tendințele momentului.

13. • calif feat. Psihotrop – punct și de la capăt
Un brand mic cu un clip bun și curaj de brand mare. O altă încercare de a vorbi pe limba publicului.

14. Dr Bagrin x Ioana Bogza – Hai la Doctorul Bagrin
Acest clip nu ar fi fost aprobat de nimeni din luma brand-urilor, așa cum o știm noi. Poate de aceea a reușit să atragă atenția și să devină viral.

15. Coca-Cola – Sărbătorile revin
Real-time marketing făcut cum trebuie sau altfel spus, cum să îți placă și mai mult o ciorbă reîncălzită. Adaugi un ingredient la momentul potrivit și o servești cât e fierbinte.

Nu rata Digital Marketing Forum 2019

De 12 ani, la Digital Marketing Forum, caut să aduc tendințele momentului prin know-how aplicat și studii de caz relevante. DMF este la fiecare început de an un loc în care oamenii de marketing își încarcă bateriile pentru tot anul. Au inspirație, idei, soluții și ocazia de a sta față în față cu specialiști bine pregătiți în toate ariile importante ale marketingului online. Ediția din 2019 vine cu in concept nou: o conferință, un masterclass și o zi de training-uri despre strategie, LinkedIn și Instagram. Locurile sunt limitate. (În ultimii 3 ani, evenimentul a fost sold-out).

Comentează