MANAFU*

Abonamente Evensys

Top Social Brands 2019

Top Social Brands 2019 este o bună oglindă a social media în România. Pe de o parte, ne arată că brand-urile sunt în continuare foarte apropiate de Facebook și bloguri. Pe de altă parte, dezvăluie tendințele momentului: ascensiunea platformelor foto-video Instagram și YouTube.

În plus, clasamentul ne spune că o serie de companii sunt foarte implicate în acest fenomen și integrează cu seriozitate platformele sociale în strategia lor de marketing și comunicare. Putem spune chiar că avem 7 Magnifici în social media: Samsung, Coca-Cola, KFC, Vodafone, Lidl, Avon și Telekom sunt companiile care an de an dau o mare importanță social media, putând fi adevărate studii de caz penntru toate celelalte brand-uri de pe piață.

Top Social Brands 2019 a rezultat în urma ponderării rezultatelor înregistrate de branduri în trei clasamente preliminare: topul ZeList (apariții și viewership*) –20%, topul Unlock Market Research rezultat în urma unei cercetări specifice derulate pe baza a 800 chestionare online (reprezentativ urban all, 18-55 ani, utilizatori de social media) – 30% și topul Biz realizat pe baza chestionarelor completate de companii și a cercetării proprii în social media – 50%.

Mai multe detalii aflați de la Revista Biz.

Comentează